Rapuja K-ruokakaupasta

Rapuja K-ruokakaupasta

Rapujuhlat alkavat omasta K-ruokakaupastasi. Rapuja löytyy kaupoista rapualtaasta, valmiiksi keitettynä sekä tietysti kaupan pakastealtaasta.

Rapuja helposti

Voit tilata omasta K-ruokakaupastasi rapuja haluamallesi päivälle. Osasta kauppoja saa rapuja myös rapualtaasta tai valmiiksi keitettynä. Ravut ovat pääasiassa täplärapuja, mutta tarjolla voi olla myös jokirapuja. Ravut myydään kappalehintaan, joka määräytyy rapulajin ja ravun pituuden mukaan. 

Kaupassa valmiiksi keitetyt ravut ovat nykyään hyvin suosittuja. Silloin ei tarvitse miettiä, löytyykö kotoa tarpeeksi isoa kattilaa tai pysyvätkö ravut kuljetuksen ajan elävinä. 

Rapuja on saatavana ympäri vuoden pakasteesta. Ulkomaiset pakasteravut tulevat useimmin Kiinasta ja Espanjasta. Lämpimän veden ravut eroavat kotimaisita ravuista siten, että niillä on kovempi kuori ja niissä ei ole selkäpanssarissa kuoren sisäpuolella rapuvoita.

Pakasteravut ovat valmiiksi keitettyjä, ja ovat sulatettuina valmiita nautittavaksi. Jos haluat maustaa ravut oman makusi mukaan, voit keittää liemen ja lisätä jäiset ravut suoraan pakkauksesta siihen sulamaan ja maustumaan. 

Rapujuhlat omaan tyyliin 

Rapujuhlat näyttävät isäntäväeltään: voit tarjota ravut alku- tai pääruokana, kantaa pöytään rapujen rinnalle mehevät pihvit ja ruokaisat salaatit ja viimeistellä illan vieton seuruetta ihastuttavalla jälkiruoalla. Tai voit viettää kokonaan ravuttomat rapujuhlat! Katso rapujuhlien menu jokaiseen vaihtoehtoon.

Rapurekvisiitta kukista rapuliinoihin kuuluu juhlien perinteeseen. Laulaminen ja maljojen kohottaminen ovat usein illan keskeisin ohjelmanumero. Lue vinkkimme onnistuneisiin rapujuhliin.

Muista myös kysyä K-ruokamestariltasi vinkit rapujuhliin!

Rapu-rallaa!