Rapujuhlien alkukeitto

Rapujuhlien alkukeitto

Sopivan täyttävä alkuruoka varmistaa, että rapujuhlissa maha tulee täyteen. Keitto on mainio valinta alkuruoaksi, joka ei jätä varjoonsa rapujen makua.

Alkupalaksi nautittu keitto taittaa alkuruokana pahimman nälän rapujuhlissa ja juhlailtaa voi jatkaa rennoissa merkeissä rapuja availlen. Keitto kannattaa valmistaa etukäteen ennen juhlia ja hoitaa vain lämmitys ennen pöytään istahtamista. Näin seurusteluun ja illan pääruoan kanssa näpertelyyn jää enemmän aikaa.

Kermaiset ja täyteläiset keitot sopivat hyvin viemään nälkää ennen rapujen kimppuun käymistä. Pehmeään kurpitsakeittoon sekoitettava sulatejuusto tekee keitosta täyteläisen. Valkoviinillä silattu juustomestarin keitto on hienostunut ja tarpeeksi täyttävä valinta rapujuhlien alkuruoaksi. Pirkka Parhaat kartanojuusto toimii aromikkaana keiton maustajana.

Hyödynnä loppukesän kantarellisatoa ja valitse ruokasesonkia kunnioittava kantarellikeitto alkuruoaksi. [Vihreässä gazpacho-keitossa] (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vihrea-gazpacho-keitto) maistuvat keltaiset kirsikkatomaatit ja kesän nippusipulit. Kylmä keitto säilyy jääkapissa, mistä sen voi nostaa suoraan pöytään tarjottavaksi. Kevyeksi alkuruokavaihtoehdoksi sopii myös tuoretomaattikeitto, jossa maistuvat kotimaiset kypsät tomaatit.

Juuressosekeitto maistuu täyteläiseltä ja päälle ripoteltavat rapeat Pirkka juureslastut tuovat mukavasti rakennetta alkuruokaan. Juurescappucino tarjotaan mukista kahvin tapaan ja keitto koristellaan maitovaahdolla. Alkuruoaksi sopii myös samettinen palsternakkasosekeitto maustetaan piparjuurituorejuustolla.