Rapujuhlat
Rapujuhlien alkuruoka

Rapujuhlien alkuruoka

Jos ravut ovat rapujuhlien pääosassa, voi juhla-aterian alkupalaksi valita herkullisia katkarapuannoksia, äyriäisiä ja simpukoita sekä mausteisia tapaksia ja sesongin herkkuja. Poimi alta rapujuhlien alkupalaksi takuuvarmat herkut. 

Jättikatkarapu-sliderit

Katkarapusliderit

Sliderit ovat herkullista sormiruokaa, jotka maistuvat myös rapujuhlien nuorisokaartille ja lapsille. Jättikatkarapu-sliderit syntyvät, kun höyrytetyt aasialasityyliset sämpylät täytetään jättikatkaravuilla ja pikkelöidyillä kasviksilla.

Toast skagen

Toastskagen

Kestosuosikki toast skagen eli katkarapuleipä sopii erinomaisesti rapujuhlien alkupalaksi. Et voi mennä metsään tällä helpolla, mutta niin herkullisella toast skagen-reseptillä. Kokeile myös purkkiin koottua toast skagenia, tanskalaisia rapuvoileipiä tai suussa sulavia smörrebrödejä. Aasialaisissa rapuleivissä maistuvat aasialaisittain maustetut ravut, misomajoneesi ja pikkelöity punasipuli.

Simpukoita

Vihersimpukat

Simpukka on sormiruokaa parhaimmillaan. Tarjoa alkupalana esimerkiksi chorizosimpukat, pestoiset vihersimpukat, aasialaisittain gratinoidut simpukat tai kampasimpukat timjami-voikastikkeella. Ruokaisia alkupaloja ovat venussimpukkapasta ja simpukkapasta.

Tapakset

Tapakset

Tapakset ovat oiva lisä sekä vaihtoehto rapujuhlapöytään. Kerää pöytä täyteen herkullista ja pientä sormiruokaa sekä tuoretta leipää. Kokoa kattaukseen Pirkka Parhaat antipastoleikkeleitä, mustia kivettömiä oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, tuorejuustotäytteisiä makeita paprikoita sekä valmiiksi siivutettua Pirkka Parhaat kaurakierreleipää ja tuoretta patonkia.

Myös itse valmistetut maailman maut kuten mustapapu-enchiladat, kasvisquesadillat ja helpot jauhelihaburritot ovat maistuvaa sormiruokaa, erityisesti jos ravut eivät ole vieraiden suosikkiruokaa.

Latva-artisokka

Artisokka

Latva-artisokka on maukasta dippailtavaa sormiruokaa. Sen syötäviä osia ovat suomumaisten lehtien paksu alaosa sekä mehevä pohja ja sydän. Tarjoa keitetyn latva-artisokan kanssa sitruunavoita ja parmesaanimajoneesia. Pientä sorminäppäryyttä vaatii tämäkin tarjottava. Lehdet irtoavat höyrytetystä latva-artisokasta helposti. Kasta lehden tyvi voikastikkeeseen ja kaavi hampailla kasvin pehmeä liha suuhusi.

Rapu-rallaa!