Rapujuhlien alkuruoka

Rapujuhlien alkuruoka

Päivitetty 28.6.2021

Jos ravut ovat rapujuhlien pääosassa, voi juhla-aterian alkupalaksi valita kylmiä tai kuumia keittoja, katkarapuannoksia, simpukoita sekä herkullisia kasviksia. Poimi alta takuuvarmat herkut rapujuhlien alkupalaksi.

Keitto aloittaa juhlan

Kylmä keitto sopii loppukesän lämpimiin iltoihin kuin nappi silmään. Raikas vihreä gazpacho tai perinteinen gazpacho valmistuu mutkattomasti tehosekoittimessa ja helpottaa juhlajärjestelyjä: voit tehdä sen valmiiksi jo edellisenä iltana. Myös hienostunut kesäkurpitsakeitto sopii mainiosti rapujuhlien alkuruoaksi, eikä vie liikaa huomiota itse pääruoalta – eli ravuilta. Lämmin tomaattinen katkarapukeitto tai ylellinen hummerikeitto puolestaan virittää ajatukset kohti juhla-ateriaa.

Katkaravuilla rapuisaan tunnelmaan

Katkarapuannokset herättävät makunystyrät rapuja varten! Makumaailma on suunnilleen sama, mutta katkaravut valmistuvat helposti ja vaativat vähemmän näpertelyä. Valmista perinteinen toast skagen tai klassinen rapusalaatti eli skagenrörä saaristolaisleivällä tarjoiltuna. Jättikatkarapucocktailpalat ovat helppoa näppiruokaa, jotka myös näyttävät upealta. Vohveleista saa taiottua loistavan alkuruoan: leikkaa vohveli sydämen muotoon, ja kasaa päälle katkaraputäyte. Jättikatkarapu-sliderit ovat herkullista sormiruokaa, jotka maistuvat varmasti rapujuhlien nuorisokaartille ja lapsille. Kokeile myös salaatinlehdiltä tarjoiltavia katkarapusalaattitacoja.

Simpukat sopivat juhlan teemaan

Katkarapujen lisäksi muutkin äyriäiset sopivat rapujuhlien alkuruoaksi. Kokeile siis simpukoita! Hienostunut kampasimpukkaceviche on raikas vaihtoehto, ja upean annoslautasen saat loihdittua kampasimpukoista sekä paahdetusta kukkakaalipyreestä. Sinisimpukoista puolestaan valmistuu herkullinen moules marinière eli simpukat merimiehen tapaan. Grillatut vihersimpukat voi tarjoilla näyttävästi omassa kuoressaan.

Kasviksilla, kiitos!

Älä unohda kasviksia, sillä niistä valmistuvat monipuoliset alkuruoat. Muista hyödyntää myös loppukesän sesongin kasvikset, ne ovat parasta herkkua! Latva-artisokka on mainiota sormiruokaa, joka sopii hyvin dippailtavaksi. Latva-artisokka on hyvä vaihtoehto myös rapujen korvaajaksi, mikäli seurueessa on kasvissyöjiä. Auringon muotoon asetellut dippivihannekset ovat hauska lisä juhlapöytään, ja ne sopivat varmasti lasten makuun. Caprese-salaatti eli tomaatti-mozzarellasalaatti ja halloumi-mansikkasalaatti ovat klassikkoja, jotka toimivat myös rapujuhlien alkupalana. Kasvispiirakka on puolestaan takuuvarma valinta, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin.