Punajuuri-cupcake
Päivitetty 23.11.2018Rosolli on tyypillinen joulusalaatti, mutta tiesitkö, että perinneherkku taipuu myös näyttäväksi suolaiseksi leivokseksi?
Juurekset sopivat mainiosti myös leivonnaisiin! Upean värinen punajuuri taikoo mukavan jouluisen sävyn näyttäviin ja suolaisiin rosollikuppikakkuihin. Viimeistele herkut perinteisellä kermavaahtokuorrutuksella tai venytä rosollin määritelmää tuorejuustonmalkuisella kuorrutuksella!
Punajuuri-cupcake
12 cup cakes
100g voita 5 dl vehnäjauhoja 1 rkl ruokasoodaa 1 tl suolaa 1 rkl sokeria 1/2 tl mustapippuria 2 dl maitoa 2 munaa 2 dl punajuurisosetta 2 dl murennettua fetajuustoa 1 tl hienonnettua timjamia
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa 1/2 tl väkiviinaetikkaa muutama pisara säilöttyjen punajuurien lientä.
Koristeet:
3 rkl punajuurikuutioita etikassa
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa muffinsipelti paperisilla vuoilla. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki kattilassa. Sekoita kulhossa jauhot, ruokasooda, sokeri, suola ja mustapippuri. Vatkaa toisessa kulhossa jäähtynyt voi, maito, ja munat. Sekoita munaseoksen joukkoon kuivat aineet ja kääntele lopuksi mukaan punajuurisose, feta ja timjami. Annostele taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia. Anna kakkujen jäähtyä vuoassa viitisen minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. Älä kuorruta cup cakeja ennenkuin ne ovat täysin jäähtyneet!
Valmista kuorrute: vatkaa kermavaahto löysäksi vaahdoksi. Lisää etikka ja punajuuriliemi ja vatkaa kunnes vaahto on tarpeeksi kovaa että voit kuorruttaa sillä cup caket. Koristele muutamalla punajuuri kuutiolla.
VINKKI: jos et tykkää rosollin kastikkeesta voit kuorruttaa kakut tuorejuustolla. Vatkaa tuorejuusto kulhossa notkeaksi ja tipauta siihen muutama pisara punajuuren lientä. Kuorruta.