Pala kakkua: Cupcake dreams

Pala kakkua: Cupcake dreams

En voi muuta kuin unelmoida täydellisestä cupcakesta. Miksi? No, kun kävin kahvilla Turun uusimmassa jälkiruokaravintolassa (niin kuin he itseään kutsuvat), voin vaan todeta, etten itse pysty niin herkullisen näköisiä ja makuisia cupcake-leivonnaisia leipomaan. En ainakaan samanlaisia. Haaveena on aina ollut tehdä aitoja amerikkalaisia cupcake-leivonnaisia. Tässä kohtaan olen kuitenkin aina valinnut sen tutun ja turvallisen muffinssireseptin, mutta nyt…

Vuosia sitten tilasin yhdestä leivontakaupasta Bake Me I´m Yours -sarjan Cupcake- ja Cookie-leivontakirjat. Kumpikin kirja on minulle ns. katselukirja. Silloin kun haen resepti-ideaa tai haluan vain ihastella kuvia, nämä kirjat ovat paikallaan. Kävin kahvilla Turun torin laidalla Pink Vanilla Dessert -kuppikakkuravintolassa, joka on aivan ihana paikka makeine ja suolaisine herkkuineen. Päivittäin vaihtuvat leivonnaislistat saavat kyllä veden kielelle, aina olisi jotakin uutta maisteltavaa. Toimisiko tällainen idea kaupassamme? Pari ideaa siitä syntyi, sillä nyt meinaan kokeilla Cupcake-kirjan reseptejä. Ensin reseptit täytynee muuttaa meidän ”mittoihin” ja murteelle. Toinen idea toteutuu syksyllä; näet (ja luet) kyllä aikanaan, että miten!

kuppikakut-ja-kirja 620

Vanilla cupcakes (15 kpl isoja)

250 g voita tai leivontamargariinia
2 ½ dl hienoa sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4 kananmunaa

Sekoita yleiskoneen kulhossa tai sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi, sokeri sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten. Laita muffinipellin syvennyksiin paperiset muffinivuoat. Lusikoi taikina paperivuokiin. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Valmista haluamasi kuorrute ja kuorruta sekä koristele kuppikakut haluamallasi tavalla.

cupcakekollaasi 620

Tuunaa:

Coffee cupcakes

Sekoita keskenään 1 rkl maitoa ja 1 tl murukahvia ja lisää taikinaan loppuvaiheessa.

Tässä olisi muutama kuorruteohje sekä koristeluvinkki!

kuppikakut-tarjottimella 62

Buttercream frosting

250 g suolatonta voita (tai leivontamargariinia)
1 tl vaniljaesanssia (tai 1 tl vanilliinisokeria)
10 dl tomusokeria
2 ½ rkl kylmää vettä

Vaahdota huoneenlämpöinen suolaton voi yleiskoneen kulhossa tai sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja kylmä vesi pienissä erin samalla vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes kuorrute on ilmavaa. Lisää lopuksi vaniljaesanssi (tai vanilliinisokeri). Pursota kuorrutetta kuppikakkujen päälle ja koristele ne haluamallasi tavalla.

Mansikanmakuinen kuorrute

3 dl mansikanmakuista tomusokeria
1 ½ rkl vettä

Sekoita sileäksi tahnaksi. Koristele kuppikakut kuorrutteella. Vinkki: kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja ota piparkakkumuotilla erilaisia kuvioita. Laita yksi kuvio kunkin kuppikakun päälle.

Lahjaksi kuppikakkuja:

Pakkaa koristellut kuppikakut pieniin rasioihin tai laatikoihin ja vie lahjaksi ystävällesi.

Kommentit: Kuppikakut olivat suuria ja maukkaita. Kuorrutetta ei omasta mielestäni olisi voinut olla enempää. Lapsia ei makeus haitannut, sillä he koristelivat ja söivät kuppikakkuja innolla!

kuppikakku-lahelta 620