Pala kakkua: Häät kuuluvat kesään!

Pala kakkua: Häät kuuluvat kesään!

Kesä ja häät! Mikä onkaan ihanampaa? Me pääsimme nauttimaan kesähäistä eri tavalla kuin aiemmin. Jyrki toimi hääkuskina ystävillemme ja kuskasi heitä hääpäivänä meidän vanhalla vm. -62 Mersulla. Vanha Mersu puunattiin hääkuntoon ja morsian koristeli auton. Jyrkiä ja minua jännitti eniten se, että auto varmasti kulkee ja käy tasaisesti. Onneksi kaikki meni hyvin ja hääpari nautti vanhan Mersun rattoisasta kyydistä.

haakuva 620

Kun Jyrki saapui ”keikalta” kotiin, oli minun vuoroni lähteä hääpaikalle auttamaan kahvinkeitossa ja yöruokailun järjestämisessä. Kahvia sainkin keittää paljon. Ja kyllä ylimääräisestä 10-litraisesta keittimestä oli apua, kun toinen kahvinkeitin sanoi alkuvaiheessa työsuhteensa irti. Onneksi olen Martoissa oppinut kahvinkeiton taidon, niin saimme kahvit ajoissa valmiiksi. Samalla minulle tultiin kertomaan, että muoviset juomamukit ovat loppu ja mistä niitä mahdettaisiin saada lisää. No hätä, kauppias hoitaa homman, sanoin! Ja niin soitin Jyrkin apuun ja hän kävi kaupalta hakemassa täydennystä. Yöruoka ”hot dog -baarissa” veti väkeä ja maistui vieraille.

skumppa 620

Niin vieraat kuin onnellinen hääparikin nauttivat hauskasta ohjelmasta, herkästä häävalssista ja mahtavasta häätunnelmasta, unohtamatta yllätysvieraan hääparille esittämiä kappaleita. Täydelliset häät Loimaalla!

Häistä herkistyneenä ja omaa hääpäivää juhlistamalla nautimme Jyrkin kanssa viime viikolla kuohuvaa ja mansikkaista juustosalaattia.

salaatti 620

Mansikka-juustosalaatti (4:lle)

1 ruukku jääsalaattia
½ kurkku
½ nippu kevätsipulia
½ l kotimaisia mansikoita
200 g fetaa tai leipäjuustoa
1/2 dl pähkinöitä, esim. saksanpähkinöitä

Revi jääsalaatti laakealle vadille. Lisää hienonnettu kevätsipuli ja kuutioitu kurkku. Halkaise tai lohko mansikat ja lisää ne salaattiin. Kuutioi feta tai leipäjuusto ja lisää se päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle vielä rouhittua pähkinää. Tarjoa salaatin kanssa raikasta minttu-chilikastiketta.

Minttu-chilikastike

2 dl kermaviiliä
2-3 rkl sweet chili -kastiketta
n. 1 dl hienonnettua tuoretta minttua (tai 1 tl kuivattua minttua)
rouhittua mustapippuria
suolaa

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa. Tarjoa raikkaan salaatin kastikkeena.

P.S. Sopii myös savustetulle kalalle!

Mari Koenkytö
29.06.2015