Pala kakkua - Irish coffee & cream - in my dream

Pala kakkua - Irish coffee & cream - in my dream

Vaikka ulkona on kylmä ja lunta, ei se estä uusien kevätuutuuksien tuloa kauppoihin. Kevät näkyy jo monella osastolla ja esimerkiksi pääsiäisen makeiset ja herkut ovat ajankohtaisia juuri nyt. Eipä uskoisi, mutta koko joukko jäätelöuutuuksiakin on jo saapunut kaupan pakastealtaisiin. Alkuvuoden Zirkka-tuotevalikoimakin sen kun vaan kasvaa edelleen. Oletko sinä uskaltanut maistaa jotakin Zirkka-tuotetta?

Itse seuraan tiiviisti myös leivontaan sopivia uutuuksia. Niitäkin löytyy, ja mikä valloittava uutuus meillä onkaan! Ja miten ihastuttava, hienostunut maku! Niin tehty minulle! Kyseessä on Valion maustettu Irish cream & coffee -rahka, joka löytyy muiden maustettujen rahkojen vierestä.

Helpoin ja nopein tapa herkutella uutuusrahkalla on syödä sitä sellaisenaan, mutta taipuu se moneen muuhunkin: rahkajälkiruoka, tiramisu, kakku tai vaikkapa jäädyke syntyy siitä helposti. Ensimmäinen purkki on syöty jo jälkiruokaherkkuna. Nämä seuraavat saivat alleen keksipohjan ja persikkaa, jolloin siitä syntyi Irish cream & coffee tiramisu. Kuinka herkullista se olikaan! Vahva kahvi kruunasi sen.

tiramisu 620

Irish cream & coffee tiramisu (8:lle)

Pohja:
11 kpl LU Cafe au Bastogne -keksejä

Pohjan kostuttamiseen:
Vahvaa kahvia

Täyte:
1 tlk (425/235g) persikanpuolikkaita mehussa
2 dl Valio Eila vispikermaa
2 prk (a 200g) Valio Eila Irish cream & coffee maustettua rahkaa
2 rkl sokeria

Koristeeksi: rouhittua suklaata ja kaakaojauhetta

Keitä vahvaa (1,5 mittaa/kahvikuppi) kahvia. Laita vadin (n. 12x33 cm) pohjalle keksit ja kostuta niitä vahvalla kahvilla. Kuutioi valutetut persikanpuolikkaat ja lisää ne keksipohjan päälle. Vaahdota kerma ja sekoita se varovasti rahkan joukkoon. Mausta sokerilla. Lisää täyte pohjan päälle. Koristele tiramisu rouhitulla suklaalla ja sihtaa kaakaojauhetta vielä päälle. Ja nauti hyvän aromikkaan vahvan kahvin kanssa.

P.S Juustohöylällä saa suklaasta kivoja kiemuroita ja rullia koristeeksi. Kokeile!

Kommentit: Herkullista viimeistä murua myöten!

Kommentit: Tämä tiramisu oli helppo ja nopea tehdä. Jos sinulle on tulossa yllätysvieraita, tämä syntyy kädenkäänteessä. Eikä maussa ole tingitty yhtään - suosittelen!