Ruokablogit
Pala kakkua: Juhlitaan

Pala kakkua: Juhlitaan

Viime viikot ovat olleet yhtä juhlaa! Tämän syksyn juhlat osuivat kaikki kahden viikon sisään. Kauan odotettu Turun Vähittäiskauppiasyhdistyksen 100-vuotisjuhla aloitti juhlien sarjan, kun Turun VPK-talo täyttyi varsinaissuomalaisista K-kauppiaista. Arvokas juhla upeissa puitteissa oli odotusten arvoinen ja mikä hienointa, meiltäkin oli kaksi vanhinta lasta mukana juhlissa. K-kauppiuus on perheyrittäjyyttä sen parhaimmassa muodossa.

Olemme olleet jo useampana kertana mukana Yrittäjägaalassa, niin tänäkin vuonna. Tänä vuonna loimaalaisia yrittäjiä olikin ennätysmäärä mukana Turun messu- ja kongressikeskuksessa. Siellä palkittiin kunkin paikkakunnan yrittäjä vuoden yrittäjäksi. Loimaan vuoden yrittäjäpalkinnon sai Loimaan Lukko, heille onnittelut! Lisäksi tapaan kuuluu palkita maakunnallinen yrittäjä. Se palkinto menikin ihan oikeaan osoitteeseen… Onnittelut sinne Paraisille Caritalle ja Kimille K-Supermarket Reimariin! Hienoa, että kerrankin K-kauppias saa näin suuren tunnustuksen.

Itsenäisyyspäivän hienot tapahtumat ja Suomi 100 -teema nostattivat hienosti tunnelmaa jo maanantaina. Olimme Liikuntahallilla juhlimassa Itsenäisyyspäivää 4-luokkalaisten järjestämässä juhlassa. Pienet tytöt olivat juhlavaatteissaan niin kauniita ja pojat komeita. Laulujen ja puheiden jälkeen koululaiset pääsivät tanssimaan – ja vanhemmat myös! Olipa hieno tilaisuus.

Vaikka itsenäisyyspäivänä olimmekin Jyrkin kanssa kumpikin kaupalla laittamassa sitä kuntoon ennen kuin kaupan ovet avattiin, oli se juhlaa meille. Henkilökunta yhtä lukuun ottamatta pääsi viettämään Itsenäisyyspäivän vapaata, jonka he olivat ansainneet! Sillä aikaa kun olimme kaupalla, kotona joukko ahkeria juniorikokkeja valmisti koko perheelle päivällistä. Kiitos rakkaille lapsille, kun ruoka oli valmiina kun tulimme kotiin. Se oli juhlaa se!

Näin juhlatunnelmissa ajattelinkin tehdä sinulle ehdotuksen juhlien, esimerkiksi pikkujoulujen menusta. Blogistani löytyy paljon herkullisia ohjeita, jotka sopivat mainiosti erilaisiin juhliin tai juhlallisempiin ruokailuihin. Katso linkit resepteihin alta!

juhlitaan kuvitus 620

Tässä pikkujoulujen menu:

Eivätkä ne juhlat tähän lopu – onneksi on pikkujoulut!

Mari Koenkytö
08.12.2017