Ruokablogit
Pala kakkua: Jyrkin päivätanssit

Pala kakkua: Jyrkin päivätanssit

”Heinäkuussa on helteet”, kuulin asiakkaan kertovan toiselle kauppamme käytävällä. Hiukan hellettä tuossa olikin, hetkellisesti ennen sadetta ja ukkosta, siis toissa sunnuntaina. Olipa meillä tapahtumarikas viikko pari viikkoa sitten. Kun 4th of July –partysta selvittiin, oli koitos kaupalla. Järjestimme jo kuudetta kertaa Jyrkin päivätanssit kaupan pihalla. Tapahtuma oli oikein mega kesä tapahtuma. Kaupan sisällä oli tiskit ladattu täyteen kesän herkullisimpia pihvejä ja maistiaisista huolehtivat Siskosten vihannestila ja Kapteenin kastikkeet. Paikallisuus ja Loimaan liepeiltä tulleet tuotteet ovat meille tärkeitä ja yhteistyö paikallisten tavarantoimittajien ja viljelijöiden kanssa on jo jatkunut pitkään, Supermarketin ajoilta asti!

vihannestila kastikkeet 620

Käyttötavarapuoli järjesti ulkona kesätorin, mistä löytyi tuotteita eurosta muutamaan euroon. Paikallinen Osuuspankki oli jakamassa ilmapalloja lapsille ja vähän isommillekin. Olipa kiva että paikallisen koripallose tämäkin.uran juniorit olivat päässeet mukaan täyttämään ilmapalloja. Hienoa paikallista yhteistyötä tämäkin.

ilmapalloporukka 620

Päivän odotetuimpia vieraita oli Äkäslompolon Jounin kaupan K-market kauppiaat Sampo ja Minttu. Sampo saapui pihalle Jounin kaupan kauppa-autolla ja kauppa-autoon pääsi tutustumaan klo 11-17 välisenä aikana. Jonoa autoon oli melkeinpä koko ajan. Selfiet sai kaupan päälle.

kauppa-auto 620

Jännitimme Jyrkin kanssa millaisen sään saamme tapahtumapäivälle. Onneksi aurinko paistoi, vaikka tuuli oli välillä kylmä. Taitolentonäytös siis onnistui. Se oli hieno ja olisin katsonut sitä pitempäänkin.

Seuraavaksi vuorossa oli rokki musiikkia lapsille. Rokki kokki -yhtye pisti lapset ja Jyrkinkin tanssimaan! Kylläpä meillä oli lapsia pihalla rokkaamassa.

rokki-kokit 620

Aikuisempaan makuun oli tarjolla oikeaa tanssimusiikkia, vähän rautalankamusiikkiakin kuulin taustalla, vai onko se sitä saundia? Marko Haavisto ja Poutahaukat soittivat tanssikansan musiikkia. Tanssijoita vain näkyi tällä kertaa liian vähän, liekö Pappisten lavan naistentanssit uuvuttaneet tanssikansan… Koko päivän kaupan piha kuhisi ihmisiä, olimme Jyrkin kanssa tyytyväisiä onnistuneeseen tapahtumaan.

Tällä kertaa halusin kertoa meidän kaupan tapahtumasta. Kiireinen viikko ja esikoisen rippijuhlat olivat nyt etusijalla. Vapaa-aika kului nyt siivotessa ja ruokapuoli oli varsin grillivoittoista.

Mari Koenkytö
19.07.2016