Pala kakkua: Kakkuhaastetta kyllikseen

Pala kakkua: Kakkuhaastetta kyllikseen

Kokeilussa tällä kertaa raikas mansikkaseeprakakku pojan synttäreiden kunniaksi.

Erilaiset kakut ja tekniikat tuovat kakkujen valmistamiseen haasteensa. Olen ihaillut erilaisia seeprakakkuja jo muutaman vuoden, ja odottanut oikeaa hetkeä kokeilla sellaista. Nyt sellainen hetki oli. Miesväen synttärit jatkuivat: vuorossa oli poikamme 14-v syntymäpäivä. Selasin uusinta K-Ruoka-lehteä ja ehdotin kakuksi mansikkaseeprakakkua. Kuvassa se näytti niin raikkaalta ja melkein mansikka tuoksui…

Raaka-aineista päätellen kakusta tulisi juuri niin raikas ja sopivasti mansikanmakea kuin kuva antoi ymmärtää. Valmistin kakun synttäreitä edeltävänä iltana ja siinä oli haastetta. Kaksi erilaista täytettä syntyi kyllä ihan helposti, mutta kun liivatteet oli lisätty, täytteet jähmettyvätkin aika nopeasti. Hetkessä täytteet olivat sen verran paksuja, että tuo seepramainen kuvio muistutti lähinnä hurrikaania tai pyörrettä… Täytteiden lisääminen kakun pohjan päälle ei siis onnistunut niin kuin piti. Eli olisi hyvä saada täytteet tehtyä samanaikaisesti valmiiksi ja sen jälkeen pitää olla nopea täytteiden lisäämisessä kakkupohjan päälle. Tässä vaiheessa ajattelin, että onneksi voin koristella kakkua hieman ja peittää luovat pyörteet! Yhden muutoksen tein K-Ruoan reseptiin, pohjan tein digestive -kekseistä.

marin blogi mansikkaseeprakakku kuvituskuva

Tässä muuten vielä resepti:

Mansikkaseeprakakku tai meikäläisittäin Mansikkapyörrekakku (8-10:lle)

Pohja
12 kpl digestive-keksejä
75 g margariinia

Vaniljatäyte:
8 liivatelehteä
1 tlk (500 g) Valio Vanilla vaniljakastiketta tai muuta paksua vaniljakastiketta
1 rs (180 g) Pirkka laktoositonta vaniljatuorejuustoa
2 prk (a 200 g) Pirkka Turkkilaista jogurttia
½ dl sokeria
½ tl kardemummaa
½ dl vettä

Mansikkatäyte:
5 liivatelehteä
1 ps (500 g) Pirkka suomalaisia mansikoita, pakaste
½ dl sitruunamehua

Koristeluun: tuoreita marjoja esim. mansikoita, mustikoita ja vadelmia sekä mintun lehtiä

Sulata mansikat. Vuoraa pyöreän irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Lisää sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. Laita sekä vaniljatäytteen että mansikkatäytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, molemmat omiin kulhoihinsa. Varaa täytteiden valmistusta varten kulhot, joissa on kaatonokka.

Sekoita vaniljakastike ja tuorejuusto keskenään. Lisää turkkilainen jogurtti ja mausteet. Kiehauta vesi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää seos ohuena nauhana samalla sekoittaen vaniljatäytteeseen. Soseuta mansikat. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne sitruunamehuun. Lisää seos ohuena nauhana samalla sekoittaen mansikkasoseen joukkoon.

Kaada vuoan pohjalle ensin vaniljatäytettä ja sen päälle mansikkatäytettä. Vaniljatäytettä kaadetaan hiukan isompi annos kuin mansikkatäytettä. Jatka täytteiden kaatamista keskelle vuokaa vuoronperää, kunnes ne loppuvat. Jos täyte meinaa painua kaadettaessa pohjaan, kaada sitä lähempää täytteen pintaa. Pienennä kaadettavia annoksia loppua kohden, niin saat myös kakun keskiosaan tiheän rengaskuvion. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjolle. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla ja mintun lehdillä.

Kommentit: kakku oli niin raikkaan mansikan makuinen. Kardemumma antoi hyvän säväyksen kakkuun. Suosittelen!

Mari Koenkytö

Sinua saattaisi kiinnostaa