Ruokablogit
Pala kakkua: Kesän juhlat

Pala kakkua: Kesän juhlat

Kesä on ihanaa aikaa, harmi että se menee aina niin nopeasti ohi! Sitä odottelee, tuleeko kutsuja juhliin. Onko syntymäpäiväjuhlia, ylioppilasjuhlia tai häitä, tai sitten rippijuhlia tai ristiäisiä. Tänä kesänä olisi ollut paljon juhlia, muutama jäi valitettavasti väliin.

Meillä oli esikoisen rippijuhlat. Kyllä niitä suunniteltiin ja odotettiin. Ja jännitettiin tietysti konfirmaatioaamuun asti. Juhlamekot ostettiin jo hyvissä ajoin keväällä. Esikoinen halusi itse tehdä kutsut, muistuttelin moneen kertaan että ne voi ajoissa suunnitella ja tehdä/teettää, jotta on aikaa rauhassa kirjoittaa kirjekuoret ja lähettää ne hyvissä ajoin. Kutsut saatiin ajoissa postiin.

Aloitin kodin siivouksen hyvissä ajoin. Oliko siitä apua? Tulin jälleen siihen tulokseen, että viimeisellä viikolla ja pari päivää ennen juhlia on paras aika siivota koti juhlakuntoon. Pesin ikkunat jo alkukesällä, siitepölyä oli niin paljon, joten ikkunalaudatkin tuli pestyä useampaan kertaan ennen juhlia.

Zassu halusi itse suunnitella ruokalistan. Hänen valinta oli perinteinen eli kermalohta, possun kassleria pippurikastikkeessa, marinoitua naudan paahtopaistia, uusia perunoita ja silliä, kotijuustoa ja salaatteja. Lapsille tietysti lihapullia ja kasvisdippi. Kahvin kanssa Zassu halusi perinteisen mansikka-kermakakun. Ja olipa maukasta ruokaa – kiitokset Katinhännän kievariin.

juhlapoyta 2 620

kollaasi 620

Rippileiri ja konfirmaatiopäivä ovat nuorelle todella tärkeitä asioita. Niin kuin ennen sanottiin, nyt on naimalupa saatu, kun ripille pääsi. Kyllä se oman lapsen ripille pääsy on tärkeää myös vanhemmille. Oli hienoa saada suku ja ystävät koolle ja mitä se nuori odottikaan, isän (Jyrkin) puhetta hänelle! Tunnerikas päivä!

rippikuva 620

Kuvan otti Zassun ystävä Emppu.

Tästä se kymmenen vuoden juhlaputki alkoi. Sillä Faari oli laskeskellut mitä juhlia minäkin vuonna meillä juhlitaan. Ensi vuonna on Zossun rippijuhlien vuoro, ja arvaten rippileirien valinta alkoi jo näin aikaisin. Rippileireille haetaan vasta syksyllä, joten hän saa jännittää ja odottaa vielä kauan.

karjalanpiirakat 620

Cocktailpiirakat ja kinkkutahna (10 kpl)

10 kpl valmiita cocktailpiirakoita
Kinkkutahna:
1 pkt (a 200g) Valio ruohosipuli tuorejuustoa
75 g kinkkurouhetta
1-2 rkl kermaa
hiukan suolaa ja rouhittua mustapippuria
Koristeeksi: tuoretta hienonnettua ruohosipulia.

Sekoita tahnan aineet keskenään. Levitä tai pursota (käytä isoreikäistä tyllaa) tahna piirakoiden päälle. Koristele tuoreella hienonnetulla ruohosipulilla.

Näitä cocktailpiirakoita tarjosin vieraille kirkon jälkeen kahvin kanssa.

Mari Koenkytö
26.07.2016