Pala kakkua - Lapin lumoissa

Pala kakkua - Lapin lumoissa

Hiihtoloma ja herkuttelut ovat takana, nyt mennään kohti kevättä!

Nyt tuli hiihtoloma ihan oikeaan paikkaan. Kiireisen alkuvuoden ja Jyrkin 50-v juhlien jälkeen oli kiva rentoutua ja nauttia lapin mahtavasta luonnosta ilman kiireitä. Luksusta oli jo se, kun ei tarvinnut mennä aikataulun mukaan, vaan sai ottaa ihan rennosti.

Samalla rennolla otteella otimme ruokailutkin. Tein helppoja ja nopeita ruokia koko viikon, mitkä maistuivat kotijoukoille ulkoilun jälkeen. Makaronilaatikko, Broilerpasta ja Poronkäristys sopivat hiihtoloman ruoaksi. Eräänä iltana nautimme letuista erilaisten lisukkeiden kera , kun toisena iltana paistoin pieniä pannukakkuja. Pirkan pizzataikina-ainekset ja pizzakastike olivat oiva apu pizzan leivontaan!

lapin lumoissa 620

Lapset laskettelivat päivittäin, kun minä taas harrastin ulkoilua kävellen ja potkukelkkaillen. Kyllä silläkin tavalla hien saa pintaa – kun on liikaa vaatetta päällä tai nousee mäkiä ylös…

Meitä helli kyllä upeat kelit lapissa. Pakkasta oli aamuisin pitkälti yli -20 astetta ja aurinko paistoi joka päivä. Mukana olleella vaihto-oppilaallamme oli haaveena nähdä revontulia. Meillä olikin enemmän kuin onnea mukana, sillä näimme kahtena iltana komeat revontulet. Luonto oli myös kaunis, sillä lunta oli paljon ja puut olivat tykkylumen peitossa.

Kylän kaupoissa tuli poikettua ja tuttuja moikattua, sekä nähtävyydet katsottua. Lomaviikko meni tosi nopeasti ja työasioita tuli tällä kertaa hyvin vähän mietittyä. Kaiken kaikkiaan siis onnistunut loma!