Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Pala kakkua: Made in Loimaa

Pala kakkua: Made in Loimaa

Tervetuloa lukemaan blogiani!

Kauppamme on pieni K-citymarket Loimaan parhaalla paikalla. Samalla paikalla avasimme K-supermarketin vuonna 2002, joten kauppiaina Loimaalla olemme olleet jo 12 vuotta. Mieheni Jyrkin juuret ovat Loimaalla ja hänen isovanhempansa pitivät Haaralla talouskauppaa jo 50- ja 60-luvulla. On ihana jutella asiakkaidemme kanssa jotka muistavat tuon kaupan ja sen ajan kaupankäynnin. Kahvilassamme on vanhoja kuvia siitä ajasta.

Kokeilen mielelläni uusia reseptejä ja lasten kanssa testaamme ilolla uutuustuotteita. Ruokalehdet tulee luettua varsin tarkkaan, se on oikeastaan aika kiva harrastuskin. Kaikesta huolimatta olemme kuitenkin ihan tavallinen perhe, joka arvostaa puhtaita, selkeitä makuja sekä perusraaka-aineista tehtyä kotiruokaa. Kun saamme vieraita, silloin on mukava laittaa parastaan ja valita tilanteeseen sopiva teema, jonka pohjalta luon tarjoilun. 12- ja 13-vuotiaat tyttäremme ovat kiinnostuneita ruoanlaitosta ja ovat yllättäneet minut monesti – on aivan ihanaa tulla kotiin kun ruoka on valmiina, by girls!

Uskoisitko, että olen myös pesunkestävä martta – Martta on Rock!

made in loimaa 620

Eilen tein päätöksen tämän blogin kirjoittamisesta, kiitos että jaksoit lukea tähän asti. Tapahtumarikkaan päivän jälkeen, kuntosaliharjoittelun päätteeksi tein illalla kuvissa olevat ”terveelliset juomat” perheelleni: kuningatarmaidon ja mangosmoothien. Niin terveellistä oli että sain itse nauttia kaiken.. Mutta olipa minulla hyvä olo!

Tässä vielä reseptit:

Kuningatarmaito (2:lle)

3,5 dl maitoa (tai soijamaitoa)
2 dl mustikoita
1 dl kotimaisia vadelmia
1/2 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
¼ tl vanilliinisokeria

Mittaa aineet syvään kulhoon ja soseuta kuohkeaksi juomaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Tuunaa korvaamalla vadelmat mustikoilla, eli käytä yhteensä 3 dl mustikoita. Jos sinulla ei ole kaurahiutaleita, reseptiin sopivat myös neljän viljan hiutaleet tai vaikkapa pikapuurohiutale-annospussi (vähennä silloin sokerin määrää).

Mangosmoothie (2:lle)

3 dl hedelmämehua tai maitoa
2 annospussi Pirkka Smoothie hedelmäsekoitusta (pakaste)
2 rkl sokeria

Mittaa aineet syvään kulhoon. Hedelmät voivat olla hiukan kohmeisia. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa kuohkeaksi juomaksi tai lusikoitavan hyväksi välipalaksi.

10.03.2015
Mari Koenkytö