Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Pala kakkua: Nyhtökaura – vuoden kiinnostavin uutuus

Pala kakkua: Nyhtökaura – vuoden kiinnostavin uutuus

Lähes kaikkia kiinnostava uutuus saapui vihdoin kauppaan monen viikon odottelun jälkeen. Sitä tuli niin vähän, ettei sitä voinut juurikaan mainostaa. Harmi, sillä kysyntä olisi nyt suurta. Itse odottelin, että saisimme sitä ennakkotilausten mukaisesti (toiveissani oli, että voisin itsekin sitä testata). Tilattuja määriä emme saaneet ja joitakin tilauksia emme ollenkaan. Kysyntä ylitti varmasti valmistajan ennakoidun määrän. Nyt olemme saaneet nyhtökauraa kolme kertaa, ja tästä viimeisestä erästä nappasin rasian eroon itselleni.

Meille oli tulossa vieraita kylään, ja halusin tarjota heille tätä erikoista uutuutta. Grilliruoan salaattina tämä bbq-marinoitu feta-nyhtökaurasalaatti yllätti kaikki. Niin lihaa ulkonäöllään muistuttava tuote maistuikin joltakin ja oli omiaan salaatissa. Nyhtökaura on kuivaa, joten ajattelin heti ns. marinoida sen, eli lisäsin joukkoon barbequekastiketta. Sellaisenaan se sopiikin hyvin erilaisiin kastikkeisiin, pizzan täytteeksi, tortilloihin, miksei hampurilaisiin, hot dogiin, lasagneen, keittoon, siis oikeastaan ihan mihin vaan. Ehkä smoothie on parempi tehdä kaurahiutaleista tai –leseistä :).

No, meillä tästä nyhtökaurasta syntyi tämä herkullinen salaatti:

raaka-aineet-620px

nyhtokaura-620px

BBQ-marinoitu feta-nyhtökaurasalaatti (8:lle)

1 rs (250g) gold&green nyhtökauraa
¾ dl makeaa barbequekastiketta
1 ps jääsalaattia
½ kurkku
1 rs (250g) kirsikka- tai miniluumutomaatteja
200g feta-juustoa
Pinnalle: ruohosipuli hienonnettuna

Sekoita nyhtökauran joukkoon makeaa barbeque-kastiketta. Jos joukossa on isoja paloja nyhtökauraa, voit haarukalla murentaa sen pienemmiksi paloiksi. Revi salaatti vadille. Kuutioi kurkku ja lohko kirsikka- tai miniluumutomaatit. Lisää salaatin päälle. Lisää marinoitu nyhtökaura ja kuutioitu feta. Ripottele pinnalle reilusti hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa salaatin kanssa vielä salaatinkastiketta, jos haluat. P.S. zatziki sopii hyvin tämän salaatin kanssa!

Kommentit: nyhtökaura yllätti positiivisesti. Ja se oli hyvää ja oikein ruokaisaa (täyttävää). Suosittelen kokeilemaan sitä rohkeasti.

Oli mielenkiintoista lukaista pakkauksesta tuo tuoteseloste: vesi, kaura 14%, herneproteiini 14%, härkäpapuproteiini 9%, jodioitu suola ja rypsiöljy. Ravintosisällöstä kiinnosti tuo proteiinien määrä, ja se on 31,2 g/100g ja ravintokuitu 2,4g/100g ja rasvaa vain 4,9g/100g. Kaikkiaan hyvälaatuisen proteiinin, kuidun kuin pehmeiden rasvojen lähde. Kasviruokailijan aarre sanoisin, mutta meille muillekin ihan hyvä uusi tuttavuus.

Toivon, että saisimme nyhtökauraa säännöllisesti myyntiin, jotta voimme palvella asiakkaitamme tämän tuotteen osalta paremmin.

Mari Koenkytö
15.06.2016