Pala kakkua: Syysloman leivontavinkit

Pala kakkua: Syysloman leivontavinkit

Syyslomalla on aikaa leipoa - ota tästä talteen vinkit syysloman leipomistalkoisiin ja kokeile vaikkapa jotain uutta reseptiä!

Syysloma on ehdottomasti aloitettava mokkapaloilla. Nuo kahvin makuiset suklaapalat maistuvat kaikille. Niitä riittää vaikka pari palaa per nenä, kun leivot pellillisen kerralla. Mokkapaloja on myös helppo tuunata. Koristele vaihteeksi esim. rouhitulla turkinpippurisuklaalla tai Marianne-rouheella. Rouhittu cashewpähkinä tai suolapähkinä antaa ihan uuden maun tutulle mokkapalalle. Runsaan kahvin maun saat mokkapaloihin, kun käytät taikinaan maidon sijasta jäähtynyttä kahvia.

mokkapala

Näin sieniaikaan pitää toki leipoa kermaista kantarellipiirakkaa. Se maistuu sellaisenaan tai vaikkapa raikkaan salaatin kanssa iltapalana. Tai jos haluatkin kokeilla hiukan erilaista piirakkaa, leivo kantarellikeikausta! Suosittelen!

kantarellipiirakka

Joko olet löytänyt puolukoita metsästä? Vispipuuro ja puolukkapiirakka maistuvat maidon kanssa ihan kaikenikäisille. Tämä syksyinen puolukkapiirakka vie kielen mennessään. Keittiössä tuoksuu siltä kuin olisit leiponut piparkakkuja. Niin kotiväki kuin vieraatkin yllättyvät, kuinka herkullista tämä piirakka on!

puolukkapiirakka

Syksy on sadonkorjuuaikaa. Silloin ruokapöytään on vara valita mitä värikkäimpiä kasviksia. Uunikasvikset paistuvat hyvin uunissa, miksei niitä kokeilisi piirakkaan tai vaikkapa kakkuun. Kaikki kokeilu on sallittua – silloin syntyy aina uusia makuelämyksiä! Kaneli-basilikakakku voi tuntua eksoottiselta, mutta loppujen lopuksi se on ihan perinteinen kahvikakku, missä basilika antaa oman hienon arominsa kakkuun.

kanelikakku

Kyllä nyt lomalla kerran pitää pullia leipoa, eikö vaan? Leivotko yleensä pikkupullia vai korvapuusteja? Kanelikierteet, vanilja-mansikkapiiraat tai cookiekierteet voivat olla nyt paikallaan. Lomalla on aikaa, joten nyt voi hyvin kokeilla jotakin uutta reseptiä. Uskon, ettei sinun tarvitse yksin leipoa, vaan mukaan tulevat varmasti perheen pienet – ja isot!

cookiekierre

Jos viikkoon vielä mahtuu, niin leivo lapsille pipareita. Ne tekevät kauppansa eikä muruakaan jää pöydälle. Kokeile herkullisia ja helppoja suklaahippukeksejä, riisimuroneliöitä tai pieniä makeita valkosuklaa Rocky road -makeisia.

suklaahippukeksit

Kun syksyn kelit ovat kohdallaan, on ihana ulkoilla ja nauttia raikkaasta ilmasta. Luonto on nyt kauneimmillaan syksyn väriloisteessa. Kun syyslomalla on leivottu oikein urakalla, voi siitä sulavasti siirtyä halloween aikaan, sillä se kolkuttelee aivan tuossa nurkan takana.

Oikein hyvää syyslomaa sinulle ja perheellesi!

Mari Koenkytö
9.10.2018