Suosikkiani kevään herkuista ei tarvitse lähteä kaukaa hakemaan – se on raparperi! Sitä kasvaa meidän omalla takapihalla ja raparperipiirakoita tulee leivottua – niitä omia suosikkireseptejä, joista tässä yksi suosikeistani. Tämä piirakka on sopivasti makea ja samalla kirpeä!
Raparperipiirakkaa tuorejuustotäytteellä (uunipellillinen, 24 palaa)
300 g leivontamargariinia tai voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 l raparperinpaloja
2 prk (a 180 g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (n. 30 x 38 cm). Ripottele taikinan päälle raparperinpalat. Sekoita tuorejuuston joukkoon muut täytteen aineet ja levitä tuorejuustotäyte raparperien päälle. Paista piirakkaa +200 asteessa uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia.
Kommentit: Tee kerralla enemmän – tämä piirakka sopii niin juhlapöytään kuin omaan kahvipöytäänkin. Tähän jää koukkuun!
Tuunaa: Laita raparperien tilalle vadelmia – aah miten hyvää!
Tässä lisää raparperireseptisuosikkejani:
Uunipellillinen mehevää vaniljaista raparperipiirakkaa
Mummon raparperi-mansikkakiisseli
Mari Koenkytö
23.05.2017