Pala kakkua: Xmas mocktails

Pala kakkua: Xmas mocktails

Pikkujouluaika on juuri ovella. Monessa paikassa mietitään mitä pikkujouluissa tarjoillaan. Onko ruokalista perinteinen vai trendikäs? Mitä juomia pikkujouluväelle tarjotaan? Glögi on pitänyt aina paikkansa, mutta miten olisi, jos se olisikin jotakin muuta? Pyysin cocktailien maailmanmestaria Greta Grönholmia vierailulle kaupalle joulunavaustapahtumaan. Ajatuksenani oli, että Greta suunnittelisi alkoholittomia cocktaileja, jotka sopisivat niin pikkujouluihin kuin varsinaisen joulun viettoon.

mocktail1

Pirkalta on juuri tullut kaksi uutuutta myyntiin: Pirkka Parhaat juhlaglögi ja Pirkka Parhaat kuohujuoma. Pyysin Gretaa suunnittelemaan mocktailit eli alkoholittomat cocktailit juuri noita juomia käyttäen.

pirkka 620

Lauantaina joulunavauksessa Greta teki näitä mocktaileja ja asiakkaat pääsivät niitä maistamaan ja saivat vielä kotiinviemisiksi juomien reseptit. Kaupassa leijaili ihana mausteiden tuoksu ja jono kiemurteli pitkin pääkäytävää – ja juomat olivat erinomaisia. Tässä vielä reseptit.

mocktail4

Xmas Mocktail

10 kpl kanelitankoja
2 kpl appelsiinin kuorta ja viipaleita
1 dl mustikoita, pakaste
1 dl puolukoita, pakaste
5 dl Pirkka Parhaat Juhlaglögiä
1 l Pirkka lemon-Lime virvoitusjuoma
1 l Pirkka appelsiininmakuinen kivennäisvesi

Laita kaikki ainesosat booliin, lisää jäitä, sekoita ja tarjoile.

mocktail2

mocktail5

Xmas Jug

2 dl vadelmia
10 kpl kanelitankoja
1 dl Pirkka granaattiomenan siemeniä, pakaste
1 l Pirkka Parhaat Kuohujuomaa
1 l vaaleaa glögiä
2 kpl limeä viipaleina ja mehua oman maun mukaan

Koristeeksi: sitruunamelissaa ja tähtianiksia

Lisäksi: jääkuutioita

Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita, laita sekaan mahdollisimman isoja jääkuutioita, tarjoile.

mocktail3

Winter Warmer

1 kanelitanko
1 tähtianis
1 appelsiinin kuoripala
2 neilikkaa
2-3 cl joulusiirappia

Valmista joulusiirappi: 1 pss glögimaustetta, 6 tankoa kanelia, 8 tähtianista, 10 neilikkaa, 2 cl glögitiivistettä esim. Marli, 8 dl vettä, 5 dl hienoa sokeria. Keitä kunnes puolet nesteestä on jäljellä, siivilöi kanelit ym. pois ja pullota. Vinkki: Voit käyttää myös vaniljajäätelön kanssa mausteena!

Inkivääriteetä (keitä inkivääriteetä ja käytä valmista teetä juomaan)

Laita kaikki raaka-aineet mukiin ja lisää lämmin tee lopuksi. Koristele ja tarjoile.

Vinkki: tee suurempi määrä Winter Warmeria ja säilytä termospullossa. Näin saat vaikka hiihtoladulle mukaan lämmintä ja raikasta inkiväärijuomaa!

Nämä mocktailit on helppo tehdä kotona ja yllättää niillä vieraat. Jos vietät pikkujoulut muualla, tee näitä juomia ainakin jouluna, joulunpyhiä riittää ja saat varmasti keskustelua aikaiseksi!

P.S. Greta voitti vuonna 2013 Prahassa pidetyissä baarimestareiden maailmanmestaruuskilpailuissa ensin Sparkling-sarjan maailmanmestaruuden, jonka jälkeen kuuden eri sarjan voittajat ottivat vielä mittaa toisistaan – ja hänen valmistamansa juoma sai tittelin Cocktail of the Year! Tätä maailman parhainta cocktailia pääsee tilaamaan Loimaan Seurahuoneella.

Kuvat ja reseptit: Greta Grönholm, Loimaan Seurahuone.

Pikkujoulun suunnittelutunnelmissa, Pala kakkua – Mari

Mari Koenkytö
21.11.2016