Pala kakkua: Parsa paremmaksi

Pala kakkua: Parsa paremmaksi

Kun aurinko paistaa ja vesi tippuu räystäistä, on aika herkutella parsalla!

Kevät tuo kaupan hyllylle erilaiset parsat. Parsa taipuu ja maistuu monella tapaa. Siitä on helppo tehdä monenlaista ruokaa tai leivonnaista. Parsaa ja hollandaisekastiketta on varmasti se tunnetuin parsaherkku. Salaateissa se antaa väriä ja näköä ja maistuu taivaalliselta. Miltä mahtaisi maistua parsa-caesarsalaatti, varmasti herkulliselta!

Meidän kevääseen kuuluu myös parsakaali ja varsiparsakaali. Olen ihastunut varsiparsakaaliin sen helppokäyttöisyyden ja hyvän maun ansiosta. Käytän sitä paljon salaateissa ihan sellaisenaan, toisinaan dippailen sitä kermaviilin kera. Maultaan se on minusta hiukan miedomman makuista kuin tavallinen parsakaali, ehkä siinä sen salaisuus onkin. Varsiparsakaalin voi syödä varsineen!

Alta löydät minun tekemäni parsaherkut:

Parsapekonia perheelle

image

Katkarapuja ja varsiparsakaalia uunissa

image

Pastaa parsasta ja vuohenjuustosta

pasta 620 marin blogi muokattu

Lohi-parsapiirakka

lohi-parsapiirakka

Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan parsalla! Hyvää ruokahalua!

Mari Koenkytö
04.04.2018