Mahtava makupari: vadelma ja vuohenjuusto

Mahtava makupari: vadelma ja vuohenjuusto

Julkaistu 29.5.2018

Keväisen kattauksen ja vadelma-vuohenjuustosalaatin kruunaa Novelle Vadelma-Seljankukka-kivennäisvesi.

Värikäs salaatti toimii kevyenä ruokana brunssipöydässä, alkusalaattina tai lisukkeena. Kermainen vuohenjuusto ja avokado tuovat ruokaisuutta. Hapokas tuoreista vadelmista survottu vadelmavinaigrette taittaa juuston kermaisuutta. Makuparin ja keväisen kattauksen viimeistelee raikas kivennäisvesi Novelle Vadelma-Seljankukka, jossa voit maistaa viileän vadelman ja häivähdyksen hienostunutta seljankukkaa.

Klassikon ainesta

Vadelma ja vuohenjuusto on toisiaan täydentävä klassinen makupari, jota toimii salaatin lisäksi bruchetta-leipänä. Asettele paahdettujen leipäviipaleiden päälle avokadosiivuja, vuohenjuustoa ja vadelmia. Pirskottele päälle vadelmavinaigrettea ja viimeistele bruchetta mintun lehdillä.

Novelle Vadelma-Seljankukka on raikas juomavalinta vadelma-vuohenjuustosalaatille ja kaikkiin kesän juhlahetkiin. Kivennäisveteen saa helposti näyttävyyttä tarjoilemalla se pakastetuilla vadelmilla ja mintunversoilla kannussa tai suoraan laseista. Matalahiilihappoinen Novelle Vadelma-Seljankukka -kivennäisvesi on valmistettu Salpauselän soraharjujen suodattamaan pohjaveteen. Kuplivan raikas Vadelma-Seljankukka on suolaton, kaloriton ja sokeriton, mutta ei mauton. Maku on täysin luonnosta.

Vadelma-vuohenjuustosalaatti (2 hengelle):

200 g vihersalaattia
200 g vuohenjuustoa
1 kypsä avokado
125 g tuoreita vadelmia
mintunlehtiä
rouhittua mustapippuria

Vadelmavinaigrette:
125 g tuoreita vadelmia (tai kotimaisia pakastevadelmia)
0,5 dl oliiviöljyä
1 korkillinen omenaviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa suolaa
pippuria
(tilkka Novelle Vadelma-Seljankukka -kivennäisvettä)

Halkaise avokado ja poista kivi. Irroita avokado kuoresta ruokalusikalla ja siivuta. Murusta vuohenjuusto. Kokoa ainekset salaatiksi. Rouhi päälle mustapippuria. Valmista vadelmavinaigrette survomalla ainekset sauvasekoittimella. Jos vinegrette tuntuu paksulta, lisää tarvittaessa tilkka Vadelma-Seljankukka-kivennäisvettä.

Vinkki! Jos käytät pakastemarjoja vadelmavinaigretteen tai juomiin, varmistathan että ne ovat kotimaisia.

Juttu on ilmestynyt myös Hartwallin omassa lehdessä, Pointissa
Kuva: Jenni Häyrinen