Laajenna ruokareviiriäsi

Laajenna ruokareviiriäsi

Oletko valmis laajentamaan ruokareviiriäsi lähelle ja kauas? Haastamme sinut kokeilemaan uutta lautasella!

K-Supermarket

Tuntuuko sinusta, että arjessasi pyörivät aina samat ruoat? Et ole ainoa! Vaikka kiinnostusta ruokaa kohtaan on, suomalaiset pyörittävät arjessaan tyypillisesti vain 9 eri suosikkiruokaa tekemämme tutkimuksen mukaan. Ruokareviiri on oma mukavuusalueesi ruoanlaitossa eli ne tutut ja turvalliset reseptit, tuotteet ja ruoanlaiton tavat, joihin ajoittain kaipaisit vaihtelua. Sitä voi laajentaa niin lähelle pientuottajien herkkuihin kuin aina Australiaankin asti. Täältä löydät ideoita ja inspiraatiota oman ruokareviirisi laajentamiseen! Kaikki reseptit ovat myös K-Ruoka-sovelluksessasi.

Ruokareviirin laajentajat

Uunituoreella kaudella laajennetaan ruokareviiriä lähiruokaan! Miten käy, kun olemattomista kokkaustaidoistaan tunnettu Katja Ståhl sekä pelkällä riisillä ja jauhelihalla elävä 24-vuotias Janika Kemppainen haastetaan valmistamaan herkullisia reseptejä satokauden paikallisista raaka-aineista ja pientuottajien tuotteista?

Lue artikkeli

Australialainen MasterChef-kokki Michael Weldon ihastui Suomeen

Keväällä Michael tutustutti meidät ruokakulttuuriin Australiassa ja me puolestamme kutsuimme hänet laajentamaan ruokareviriään suomalaisiin raaka-aineisiin ja ruokiin. Michael ja K-Supermarket kauppias Teemu kävivät tutustumassa suomalaisten pientuottajien arkeen.

Lue artikkeli
Suomalaisen ruoantuotannon puolesta puhuminen on meille ensiarvoisen tärkeää. Valitsemalla Tuottajalle kiitos -tuotteita annat tukesi suomalaisille tuottajille! Maksamaamme lisätukea kertyy jo 30 tuotteesta.
Katso tuotteet ›

Syö ruokaa, jolla on juuret

Suomi on pullollaan ihanan tuoreita raaka-aineita sekä pien- ja lähituottajien herkkuja. Keitä ovat tekijät ja mitä ovat tarinat tuotteiden takana?

Lue artikkeli
Me katamme pöydän, sinä valitset tuotteet. Anna tukesi paikallisille tuottajille ja toivo lähituottajien tuotteita kauppaasi.
Vaikuta valikoimaan täällä ›

Lähiruokaa maailmalta lainatuilla ideoilla

Sovella rikasta suomalaista ruokakulttuuria säilyttämällä tutut lähellä tuotetut pääraaka-aineet ja lainaamalla ideoita ruokalajeihin ja mausteisiin maailmalta.

Lue artikkeli
Syksyllä on aika poimia kotimaiset vihannekset, juurekset, marjat ja hedelmät talteen.
Katso vinkit sadonkorjuuseen ›

Suomalaisten ruokareviiri ja suhde ruokaan

Haluamme vauhdittaa suomalaisen ruokakulttuurin monipuolistumista sekä tukea elämyshakuisuuden, yksilöllisyyden ja vastuullisuuden nousua. Selvitimme suomalaisten ruokareviiriä ja suhtautumista ruokaan laajalla kyselytutkimuksella, joka toteutettiin tammikuussa 2018. Mikä suomalaisia estää laajentamasta ruokareviiriä? Mitä ovat suomalaisten suosikkiruoat?

Lue artikkeli

Aloita makumaailmasi laajentaminen näistä