Laajenna ruokareviiriäsi

Laajenna ruokareviiriäsi

Oletko valmis laajentamaan ruokareviiriäsi lähelle ja kauas? Haastamme sinut mukaan!

K-Supermarket

Tuntuuko sinusta, että arjessasi pyörivät aina samat ruoat? Et ole ainoa! Vaikka kiinnostusta ruokaa kohtaan on, suomalaiset pyörittävät arjessaan tyypillisesti 9 eri suosikkiruokaa K-Supermarketin tekemän tutkimuksen mukaan. Ruokareviirillä tarkoitetaan omaa mukavuusaluetta ruoanlaitossa eli niitä tuttuja ja turvallisia reseptejä, tuotteita ja ruoanlaiton tapoja, joihin ajoittain kaipaisi vaihtelua. Sitä voi laajentaa lähelle Suomen maakuntien parhaisiin paloihin kuin aina Australiaankin asti. Täältä löydät ideoita ja inspiraatiota oman ruokareviirisi laajentamiseen!

Ruokareviirin laajentajat

Uunituoreella kaudella laajennetaan ruokareviiriä lähiruokaan. Miten käy, kun olemattomista kokkaustaidoistaan tunnettu Katja Ståhl sekä pelkällä riisillä ja jauhelihalla elävä 24-vuotias Janika Kemppainen haastetaan valmistamaan herkullisia reseptejä satokauden paikallisista raaka-aineista ja pientuottajien tuotteista?

Lue artikkeli ›

Australialainen MasterChef-kokki Michael Weldon ihastui Suomeen

Keväällä Michael tutustutti meidät ruokakulttuuriin Australiassa ja me puolestamme kutsuimme hänet laajentamaan ruokareviriään suomalaisiin raaka-aineisiin ja ruokiin. K-Supermarket kauppias Teemun kanssa hän pääsi tutustumaan suomalaisten pientuottajien arkeen.

Lue artikkeli ›

Tutustu lähi- ja pientuottajiisi

Keitä ovat tekijät ja mitä ovat tarinat tuotteiden takana? Tutustu kalan, lihan, leivän, hevin, maito- sekä panimotuotteiden lähi- ja pientuottajien tarinoihin. Valikoimistamme löydät mukavan kattauksen suomalaisia tuotteita lukuisilta lähi- ja pientuottajilta. Maistele paikallisia erikoisuuksia kotiseudullasi ja Suomessa reissatessasi!

Lue artikkeli ›
Me katamme pöydän, sinä valitset tuotteet. Anna tukesi paikallisille tuottajille ja toivo lähituottajien tuotteita kauppaasi.
Vaikuta valikoimaan täällä ›

Lähiruokaa maailmalta lainatuilla ideoilla

Sovella rikasta suomalaista ruokakulttuuria säilyttämällä tutut lähellä tuotetut pääraaka-aineet ja lainaamalla ideoita ruokalajeihin ja mausteisiin maailmalta.

Lue artikkeli ›

Suomalaisten ruokareviiri ja suhde ruokaan

Haluamme vauhdittaa suomalaisen ruokakulttuurin monipuolistumista sekä tukea elämyshakuisuuden, yksilöllisyyden ja vastuullisuuden nousua. Selvitimme suomalaisten ruokareviiriä ja suhtautumista ruokaan laajalla kyselytutkimuksella, joka toteutettiin tammikuussa 2018. Mikä suomalaisia estää laajentamasta ruokareviiriä? Mitä ovat suomalaisten suosikkiruoat?

Lue artikkeli ›

Näistä on helppo aloittaa