Kokkaa rohkeudella

Kokkaa rohkeudella

Mitä jos syötäisiin jotain uutta? Nyt grilliin laitetaan mitä vaan. Lihaa, kalaa, kasviksia, äyriäisiä, leipomuksia, hedelmiä. Kaikki mikä sopii pannulle tai uuniin, sopii grilliin. Täältä saat uusia ideoita lautaselle.

K-Supermarket

Laajentamalla ruokareviiriäsi voit helposti monipuolistaa ruokavaliotasi. Kokeile rohkeasti uusia raaka-aineita tai valmistustapoja, mausta tuttu ruoka uudella tavalla tai maista tuntematonta ruokalajia. Entäpä jos valmistaisitkin koko päivän ateriat grillissä?

Kalan grillaaminen kokonaisena on helppoa! ”Aloita tekemällä viillot kalan pintaan, laita viiltojen sisään mausteet, yrtit ja hieman sitruunaa ja grillaa sitten sellaisenaan ritilän päällä tai folioon kiedottuna”, opastaa kokki ja kalamestari Tuula Laakso.
Katso resepti ›

Laajenna ruokareviiriäsi Australiaan

Australiassa grilliin laitetaan rohkeasti monenlaisia raaka-aineita. Reseptit ovat yksinkertaisia ja ruuanlaitto rentoa – aivan kuten aussikulttuuri muutenkin.

Lue artikkeli ›
Aito korealainen barbeque-kokemus on taattu, kun grillattuja herkkuja muistaa täydentää erilaisilla aasialaisilla kastikkeilla ja pikkelöidyillä vihanneksilla. Mummonkurkut puhuvat koreaa, kun lisäät joukkoon chiliä.
Lue lisää korealaisesta ruoasta ›
Kaikki reseptit löydät myös K-Ruoka-sovelluksestasi!
Lue lisää sovelluksesta ›

Suomalaisten ruokareviiri ja suhde ruokaan

Tiesitkö, että vaikka kiinnostusta ruokaan on, suomalaisten ruokareviiri kattaa keskimäärin vain yhdeksän arjen suosikkiruokaa? Ruokareviiri on oma mukavuusalueesi ruoanlaitossa eli ne tutut ja turvalliset reseptit, tuotteet ja ruoanlaiton tavat, joihin ajoittain kaipaisit vaihtelua. Mikä suomalaisia estää laajentamasta ruokareviiriä? Mitä ovat suomalaisten suosikkiruoat? Selvitimme suomalaisten ruokareviiriä ja suhtautumista ruokaan laajalla kyselytutkimuksella.

Lue artikkeli ›