Laajenna ruokareviiriäsi aussityyliin!

Laajenna ruokareviiriäsi aussityyliin!

Australiassa grilliin laitetaan rohkeasti monenlaisia raaka-aineita. Reseptit ovat yksinkertaisia ja ruuanlaitto rentoa – aivan kuten aussikulttuuri muutenkin. Lihan grillauksessa paikalliset suosivat hieman rasvaisempia lihoja, joita kannattaa kokeilla tänä kesänä myös omissa grillijuhlissa.

1. Kokeile rohkeasti

Grillaus on helppo tapa laajentaa omaa ruokareviiriään, sillä reseptiikka on todella nopeaa ja mutkatonta. Olit sitten pihvien suurkuluttaja tai kasvisruokaa suosiva kevyemmän ruuan ystävä, kannattaa rohkeasti kokeilla uusia raaka-aineita ja tuntemattomia makuja. Vain kokeilemalla voit löytää unohtumattomia uusia suosikkeja.

2. Reseptinä rentous

Koska aussikulttuuri perustuu rentouteen, ei ruuanlaitossakaan grillipihtejä turhaan puristeta. Suola ja pippuri ovat grillaajan ykkösmausteet, joiden avulla raaka-aineen todelliset maut saavat ansaitsemansa huomion. Unohda siis turhan mutkikkaat marinadit ja nauti grillauksesta aussityyliin.

3. Tarkkaile grilliäsi

Yleisin ongelma grillauksessa on ylikypsennys. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että lähes kaikki grilliruuat sekä kesän kasvikset kypsyvät grillissä minuuteissa. Tarkkaile siis grilliäsi, katso paistoajat verkosta ja nauti työsi hedelmistä!

Low & slow – hitaasti grillissä

Kasvikset grilliin

Äyriäisten ja kalan grillaus

Savustamalla makua

Jälkiruoat grillissä

Lihan grillaus

Kastikkeet grilliruoalle

Sinua saattaisi kiinnostaa