Mansikka maistuu kesältä

Mansikka maistuu kesältä

Varma kesän merkki on kotimaisten mansikoiden kypsyminen ja saapuminen kauppojen valikoimiin. K-ruokakaupoista löydät kesällä paikallisten marjantuottajien herkullisen marjasadon annin. Mansikka on monipuolinen marja, joka sopii monen kesäherkutteluhetken yhteyteen.

Kesäiseen herkkupöytään kuuluvat uusien perunoiden, sillien ja tillien lisäksi olennaisesti myös kotimaiset mansikat. Suomalaiset mansikat sopivat niin perinteiseen kesäiseen mansikkakakkuun kuin sellaisinaan syötäviksi. Kesän hetket saa myös taltioitua pakastamalla osan kesän mansikoista talven varalle.

Suomessa mansikka on erityisen suosittua ja sen viljelijöitä löytyykin lähes joka puolelta Suomea. Mansikan tori- ja kojumyyjät ovatkin tuttu näky Suomen kesässä. K-ruokakauppiaat tekevät tiivistä yhteistyötä paikallisten marjantuottajiensa kanssa, jolloin paikalliset mansikat pääsevät myös kaupan valikoimiin.

Suomalaista mansikkaa löytyy myös Pirkka-tuotesarjasta. Pirkka-mansikkaa tuottavat useat suomalaiset marjatilat. Yksi marjatiloista on satavuotias Vilppulan Marja Oy, joka kastelee sadon Päijänteen puhtaalla vedellä Asikkalassa. Marjat poimitaan heti auringon noustessa ja kuljetetaan pakattuna kauppoihin jo iltapäivällä.

Kesän aikana mansikkaa ehtii kokeilemaan monella eri tavalla niin smoothieissa, kakuissa kuin perinteisessä mansikkamaidossakin. Hyödynnä kesällä kesäpaikkakuntasi paikallisten marjantuottajien herkut valitsemalla kotimaiset mansikat K-ruokakaupoista.

Sinua saattaisi kiinnostaa