Makkaramestareiden taidonnäyte

Makkaramestareiden taidonnäyte

Julkaistu 12.7.2018

Perniön Lihan perinteikkäässä makkaratehtaassa tehdään aitoja herkkuja paikalliseen makuun.

Perniön Liha on yksi Suomen vanhimmista makkaratehtaista, lähes 90-vuotias suomalainen perheyritys. Teemme lähellä tuotettua ruokaa, käsityönä makkaramestareidemme tekemänä, käyttäen mahdollisimman vähän lisäaineita. Yksi vanhimmista tuotteistamme, lisäaineeton Perniön Maksamakkara, on ollut markkinoilla jo lähes 70 vuotta.

Salossa toimivalle perheyrityksellemme tuotteiden korkea laatu ei ole vain sanahelinää. Käytämme kotimaisia raaka-aineita kasvattajilta, jotka kohtelevat eläimiään hyvin. Teemme mahdollisimman paljon yhteistyötä lähialueen tuottajien kanssa. Voimme todeta Perniön tuotteiden olevan hyvällä omatunnolla valmistettua lähiruokaa. Perniön Liha on valittu Suomen toiseksi parhaaksi makkaratehtaaksi Suomen Paras Makkaratehdas -vertailussa.

Päätuotteitamme ovat luonnonkuoriin valmistetut erikoismakkarat ja maksamakkarat. Mainitsemisen arvoisia ovat esimerkiksi keskiajan reseptillä luotu Perunamakkara ja hirvenlihasta valmistettu Rukiinen Riistaryynäri -ryynimakkara. Myös 50 vuotta on lähes samalla reseptillä valmistettu Yönakkia. Tämän herkun on Akateeminen Kiuasseura valinnut kaikkien aikojen parhaaksi luonnonkuorinakiksi.

Vaikka tehtaamme nykyaikainen ja joustava tuotantoprosessi mahdollistaakin riittävän kapasiteetin, on makkaroiden ja lihatuotteiden valmistus meille edelleen melkein kuin käsityötä. Tiloissamme on myös aito, puulla lämmitettävä savusauna, jossa saunapalvikinkkumme kypsyy maineensa veroiseksi.