Pyynikin kupeesta oluiden aatelia

Pyynikin kupeesta oluiden aatelia

Pyynikin Käsityöläispanimo on oluiden aatelia valmistava tamperelainen vauhdilla kasvava pienpanimo.

Pyynikin Käsityöläispanimossa valmistetaan erilaisia oluita ja siidereitä käsityönä, perinteitä kunnioittaen, rohkeudella ja rakkaudella. Pienpanimo haluaa tarjota kuluttajille mahdollisuuden erilaisuuteen. Omistajia panimolla on jo yli tuhat ja panimo kasvaa vauhdilla. Toiminta aloitettiin 2013 ja jo vuonna 2014 olutta valmistui 50 000 litraa. Tuotantotiloja on laajennettu ja laitteistoa kasvatettu niin, että olutta valmistui vuoden 2016 loppuun mennessä jo puoli miljoonaa litraa.

Kasvusta huolimatta artesaanitaustamme ei unohdu. 4000-litraisen keittokaluston rinnalla 400-litraisessa kattilassa valmistuvat erikoisoluet. Kasvulla voidaan vastata toiveisiin sekä tarjota tuotteita myös laajemmalle olutsuiden joukolle.

Uusia tuotteita syntyy runsaasti, mutta laatu on asia, josta ei tingitä. Jokainen oluen keitto on laboratoriossa testattu ja prosessi laadultaan parhaaksi todettu. Pyynikin Käsityöläispanimo haluaa levittää käsityöläisoluen ilosanomaa pitämällä myös oluttapaamisia ja järjestämällä panimovierailuja.

Panimolla on myös salainen sopimus molemmin puoleisesta avunannosta Pyynikinharjun tonttujen ja muiden mystisten luonnonilmiöiden kanssa. On esitetty epäilyksiä siitä, että henkilökunnan joukossa olisi ikiaikaisia muinaistonttuja nykyihmisen hahmoon naamioituneena.