Sorrin tilalla tunnetaan trendit ja salaatit

Sorrin tilalla tunnetaan trendit ja salaatit

Päivitetty 13.9.2018

Sorrin Puutarhalla on pitkät perinteet, viljely alkoi Varsinais-Suomessa 1940-luvulla. Vesa Sorri on viljelijä jo kolmannessa polvessa.

Sorrin tila työllistää Vesa ja Nina Sorrin lisäksi kesällä 20 työntekijää, joista neljä on vakituisia. Tilalla viljellään erilaisia salaatteja, kaaleja, yrttejä, juureksia ja vihanneksia.

Tilalla kehitetään valmissalaatteja

Ensimmäinen salaattilajike, jota alettiin kasvattaa, oli keräsalaatti. Vuosien varrella valikoima on laajentunut ja nyt tilalla keskitytään erikoissalaatteihin. Vallitsevat trendit näkyvät salaatinviljelijän arjessa. Lehtikaalin luultiin olevan hetken huuma, mutta sitä käytetäänkin koko ajan enemmän raakana. Salaattihyllyllä helppous on valttia.

”Testaamme jatkuvasti uutuuksia, jotta pysymme ajan hermolla. Pilkotut ja pestyt salaattisekoitukset ovat tulossa koko ajan suositummiksi, sillä ne säästävät aikaa ruoanlaitossa”, kertoo Vesa Sorri.

Ruokareviiri Paikallista sinulle Sorrin puutarha isäntä

Lähellä tuotettu on varmasti tuore

Salaatit poimitaan päivittäin, pestään, kuivataan ja pakataan välittömästi. Yhdessä pusseissa on useita erilaisia salaatteja. Pussien sisältö on kokonaan syötävissä, joten hävikkiä ei synny kotona.

”Tiedät ostavasti tuoreen salaatin, kun ostat sen lähituottajalta. Salaatit eivät kestä reissaamista”,

Sorrin perheessä salaattia syödään joka päivä − eikä siihen vielä ole kyllästytty. Tosin löytyypä vielä salaattiresepti, jota viljelijä ei ole itse testannut.

”Oma suosikkini on Sorrin Isomix, neljän vihreän salaatin sekoitus, joka on pilkottu ja pesty. Se on näppärä käyttää. Grillissä en ole mitään salaattia vielä itse valmistanut, vakka meillä viljellään sydänsalaattiakin. Taitaa mennä seuraavaksi kokeiluun”, Vesa naurahtaa.

Ruokareviiri Paikallista sinulle Sorrin puutarha vierailu Australiainen huippukokki Michael Weldon pääsi tutustumaan K-Supermarket kauppias Teemun kanssa Sorrin puutarhan arkeen