Stadin Panimo – pienpanimo Helsingistä

Stadin Panimo – pienpanimo Helsingistä

Meille K-ruokakaupoissa on sydämen asia pitää valikoimissamme ja tuoda aktiivisesti esille suomalaisten lähi- ja pientuottajien tuotteita.  Valitsemalla näitä tuotteita tuet maukkaalla tavalla omaa seutuasi ja sen hyvinvointia. Stadin Panimo on suomalaisen olutkulttuurin asialla.

Stadin Panimo on 1990-luvun loppupuolella perustettu helsinkiläinen kokeellinen pienpanimo. Ensimmäiset pintahiivaoluet tulivat markkinoille alkuvuodesta 2000. Panimolaitteisto uudistettiin täysin 2009, mikä mahdollisti myös pohjahiivaoluiden panemisen. Stadin Panimo vastaa itse reseptiikastaan ja tuotekehityksestään.

Panimolla työskentelee neljä palkattua työntekijää ja säännöllisesti myös työharjoittelijoita. Panimo ja sen yhteydessä oleva Panimobaari sijaitsevat Helsingin Suvilahden vanhalla tehdasalueella.

Panimolle on kertynyt toimintansa aikana runsaasti kokemusta kymmenistä erilaisista viljatuotteista ja eri maanosien humalalajikkeista. Stadin Panimo onkin tunnettu kokeellisista, maukkaan maltaisista ja runsaasti aromihumaloiduista erikoisoluistaan. Stadin Panimon aromihumalointiprosessi on valtavirrasta poikkeava. Panimossa käytetään esimerkiksi aromihumalakäpyjä ja monipuolisesti erilaisia maltaita kuten ruista.

Oluemme poikkeavat valtavirrasta, sillä ne ovat kaikki lisäaineettomia, pastöroimattomia ja suodattamattomia ja lähes aina täysmallastuotteita. Runsas humalointi ja pullokäyvyys lisäävät pastöroimattoman oluen säilyvyyttä.

Sinua saattaisi kiinnostaa