Stadin Panimo – pienpanimo Helsingistä

Stadin Panimo – pienpanimo Helsingistä

Stadin Panimo on 1990-luvun loppupuolella perustettu helsinkiläinen kokeellinen pienpanimo, joka vastaa itse reseptiikastaan ja tuotekehityksestään.

Stadin Panimon ensimmäiset pintahiivaoluet tulivat markkinoille alkuvuodesta 2000. Panimolaitteisto uudistettiin täysin 2009, mikä mahdollisti myös pohjahiivaoluiden panemisen.

Panimolla työskentelee neljä palkattua työntekijää ja säännöllisesti myös työharjoittelijoita. Panimo ja sen yhteydessä oleva Panimobaari sijaitsevat Helsingin Suvilahden vanhalla tehdasalueella.

Toiminnan aikana on kertynyt runsaasti kokemusta kymmenistä erilaisista viljatuotteista ja eri maanosien humalalajikkeista. Stadin Panimo onkin tunnettu kokeellisista, maukkaan maltaisista ja runsaasti aromihumaloiduista erikoisoluistaan. Stadin Panimon aromihumalointiprosessi on valtavirrasta poikkeava. Panimossa käytetään esimerkiksi aromihumalakäpyjä ja monipuolisesti erilaisia maltaita kuten ruista.

Oluet poikkeavat valtavirrasta, sillä ne ovat kaikki lisäaineettomia, pastöroimattomia ja suodattamattomia ja lähes aina täysmallastuotteita. Runsas humalointi ja pullokäyvyys lisäävät pastöroimattoman oluen säilyvyyttä.