Sadonkorjuun mehevin anti

Sadonkorjuun mehevin anti

Syksy on sadonkorjuun aikaa! Loihdi satokauden antimista maistuvia syysherkkuja!

Juurekset, kasvikset sekä kotimaiset hedelmät ovat syksyllä parhaimmillaan. Hedelmä- ja vihannestiskit pursuavat tuoreita ja maistuvia sesonkiherkkuja. Nappaa tästä vinkit sadon hyödyntämiseen!

Tomaatit maukkaimmillaan

Aurinkoa ja lämpöä saaneet punaposkiset tomaatit ovat syksyllä maukkaimmillaan. Ahkera säilöjä keittää tomaateista tomaattichutneyta tai tuoretomaattikastiketta pakastimeen odottamaan tulevan talven pasta- ja pizzakestejä. Valmista tuoreista tomaateista myös lämmintä tomaatti–punasipulisalaattia tai herkullista tomaattidippiä, joka sopii tarjottavaksi esimerkiksi kalan tai lihapullien kanssa. Kokeile tuoretta tomaattia myös piirakassa!

kuva

Monipuoliset juurekset

Juureksista loihdit syksyllä monenlaisia herkkuja. Valmista punajuuresta herkullista punajuuri–vuohenjuustolasagnea, porkkanasta maistuvaa leipää tai mehevää kakkua ja palsternakasta samettista keittoa. Reseptihaustamme löydät liudan niin punajuuri-, porkkana- kuin muitakin juuresreseptejä.

kuva

Trendikkäät kaalit

Erilaiset kaalit ovat nyt trendikkäitä – anna kaalien vallata keittiösi! Nappaa vihannestiskiltä perinteisen valkokaalin lisäksi myös kyssäkaalia, lehtikaalia sekä erivärisiä kukka- ja parsakaaleja. Kokkaa kattilallinen parsakaali–siskonmakkarakeittoa tai pyöräytä lihan tai kalan lisukkeeksi kukkakaali-parsakaaligratiini

kuva

Sipuli sujahtaa keittoon ja piirakkaan

Tuoreista sipuleista syntyy helposti hyvää, eikä niitä tarvitse edes kuoria! Hurmaa vieraasi Tatinin tapaan leivotulla sipulitortulla, syvänmakuisella sipulikeitolla tai pimeneviin iltoihin sopivilla sipulileivillä.

kuva