Kysymyksiä ja vastauksia K-Ruoka-sovelluksesta

Kysymyksiä ja vastauksia K-Ruoka-sovelluksesta

Kysymyksiä ja vastauksia K-Ruoka-sovelluksesta. K-Ruoka-mobiilisovellus tekee arjestasi helpomman!

Miten saan henkilökohtaiset OmaPlussa-edut käyttööni?

Lataamalla K-Ruoka-sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta ja syöttämällä sen jälkeen Plussa-kortin numeron sovellukseen. Jos kirjaudut sovellukseen kuukauden alkupuolella, tulevat OmaPlussa-edut näkyviin ensimmäisen kerran seuraavan kuukauden alkupuolella. Jos teet liittymisen/kirjautumisen kuun puolivälissä tai sen jälkeen, eivät edut näy vielä seuraavassa kuussa vaan vasta sitä seuraavan kuun alkupuolella.

Jatkossa edut vaihtuvat joka viikon alussa ja näet ne K-Ruoka-sovelluksessa kohdassa Omat Plussa-edut. Edut voit myös tarkistaa kirjautumalla K-Ruoka.fi-verkkosivustoille. Koska edut ovat juuri sinulle räätälöidyt niin niitä ei viestitä kaupalla tai missään muualla.

Millaisia ominaisuuksia sovelluksessa on?

K-Ruoka-sovellus tarjoaa henkilökohtaisia etuja ja kauppakohtaisia tarjouksia, ruoan verkkokaupan, älykkään ostoslistan, joka sisältää usein ostamiasi tuotteita, digitaaliset keräilypassit, K-Ostokset, Plussa-tietosi sekä yli 8 000 herkullista reseptiä. Kirjautuminen tapahtuu K-Tunnuksella. Lisää K-Tunnuksesta voit lukea täältä!

Miksi minun pitää kirjautua sisään sovellukseen?

Kirjautumalla sovellukseen voimme tarjota paremman käyttökokemuksen sovelluksessa. Plussa-korttitietojen lisääminen on tärkeää, jotta voimme palvella henkilökohtaisemmin, ja jotta sovelluksen keskeiset edut toimivat: henkilökohtaiset edut, tiedot omista kaupoistasi, keräilypassit, älykäs ostoslista, Plussa-pistetiedot sekä muu personoitu sisältö.

Minulla on käytössä pankkikortti, jossa on Plussa-ominaisuus. Mistä löydän Plussa-kortin numeron?

Plussa-kortin numero näkyy pankkikortin takana.

Kirjautuminen ei onnistu. Mitä teen?

Ole hyvä ja ota yhteyttä K-Ruoan palautekanavaan täällä.

Miten saan Plussa-kortin?

Voit liittyä K-Plussa-asiakkaaksi ja täyttää korttihakemuksen Oma K-Plussan sivuilla. Saat Plussa-kortin veloituksetta, kun tilaat sen vuoden 2020 loppuun mennessä. Samalta sivulta löydät ohjeet kadonneen tai vioittuneen kortin uusimiseen.

Miksi haluatte lisää K-Ruoka-sovelluksen lataajia?

Haluamme kannustaa asiakkaitamme K-Ruoka-sovelluksen käyttäjiksi, jotta voisimme asiakastietoja hyödyntämällä keskustella asiakkaidemme kanssa entistäkin paremmin ja tarjota heille juuri heitä kiinnostavia yksilöityjä tarjouksia ja muita etuja. Kohdennettujen tarjouksien tarjoamisesta hyötyvät sekä asiakkaat että kauppa.

Miksi keräätte asiakastietoa ja mihin asiakastietoa tietoa hyödynnetään?

Keräämme asiakastietoa kohdennettua markkinointia varten. Kohdennetulla markkinoinnilla tavoittelemme entistä parempaa asiakaspalvelua. Tavoitteena on, että asiakas saa massamarkkinoinnin sijaan entistä osuvampia etuja itselleen. Olemme tutkineet paljon asiakkaiden suhtautumista ja palaute on ollut todella myönteistä. Henkilökohtaisesti räätälöidyt tuotetarjoukset ovat aivan uudenlaista kohdennettua markkinointia. Kohdennettua markkinointia omille asiakkaille tehdään maailmanlaajuisesti varsin paljon.

Mihin muuhun kuin räätälöityyn sähköiseen markkinointiin asiakkaiden ostoshistoriatietoa käytetään K-ryhmässä?

Asiakaskohtaisia tietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin, kuin kohdennettuun markkinointiin. Tilastollisin menetelmin muodostettuja asiakasryhmiä hyödynnetään ruokakauppojen kauppakohtaisessa valikoimien suunnittelussa. Lisäksi tietoa hyödynnetään ostokäyttäytymisluokka-klustereiden muodostamisessa, jotta nähdään minkälaisia asiakkaita käy esimerkiksi tietynlaisessa kaupassa. Tämä helpottaa entisestään juuri sen alueen asiakkaita kiinnostavien valikoimien rakentamista kauppakohtaisesti. Ostokäyttäytymisluokat rakennetaan siten, että niistä ei ole mitenkään mahdollista irrottaa tai tunnistaa yksittäistä asiakasta missään vaiheessa.

Mistä sovellus saa asiakastietojani käyttöön ja miten tietoturvallisuus varmistetaan?

Kerättyjen tietojen käsittelyssä noudatetaan henkilötietolakia sekä muita Suomen lainsäädännössä yksilön tietosuojasta voimassa olevia säädöksiä. Sovelluksessa kerättäviä henkilötietoja käsitellään samalla tavalla kuin K-Plussa-asiakastietoja. K-Plussan rekisteriselosteen löydät täältä. Sovelluksen käyttöönotosta lähetetään tieto K-Plussa -asiakastietoihin ja sovelluksessa sinulle näytetään K-Plussa -asiakastietojasi sovelluksen toimintojen paremman käytettävyyden takia (esimerkiksi ostoslista-toiminto). K-Plussa -asiakastietosi näkyvät kaikille sovellusta käyttäville Plussa-korttisi kanssa samaan kotitalouteen (pää- ja rinnakkaiskortit) kuuluville Plussa-kortinhaltijoille samassa laajuudessa kuin ne näkyvät sovelluksessa sinulle.

Miten oma kauppa valikoituu sovelluksen etusivulle?

Oma kauppa valikoituu talouden pääostopaikan mukaan. Sovelluksen etusivulle ilmestyy se K-ruokakauppa, josta taloutenne ostaa eniten. Kaupan voi halutessa vaihtaa valitsemalla lisää-osion kauppahausta jonkin muun kaupan, ja klikkaamalla tämän kaupan sivulla sydäntä.

Miten voin lisätä tai poistaa omia kauppoja sovelluksessa?

Voit lisätä omia kauppoja sovelluksen alavalikon lisää-osion takaa löytyvästä kauppahausta. Kirjoita hakukenttään haluamasi kauppa, klikkaa kaupan nimeä ja aktivoi sydän-merkki oranssiksi. Vastaavasti voit poistaa kaupan omista kaupoistasi klikkaamalla sydäntä uudelleen, jolloin sydämen tausta aktivoituu harmaaksi. Omia kauppoja sinulla voi olla valittuina yhtäaikaisesti maksimissaan viisi.

Kaikki omat kauppasi näet helpoimmin heti sovelluksen etusivulta kohdasta "omat kaupat". Sydän-merkkiä painamalla voit valita, mikä näistä kaupoista näkyy sovelluksesi etusivulla omana kauppanasi. 

Onko sovelluksen käyttö maksullista?

Sovelluksen lataaminen ja käyttö on ilmaista. Jos lähetät ostoslistan tekstiviestinä, maksat oman liittymäsi mukaisen tekstiviestimaksun. Tiedonsiirrosta teleoperaattori laskuttaa oman sopimuksesi mukaisesti.

Millä laitteilla/käyttöjärjestelmäversioilla sovellus toimii?

Käyttääksesi sovellusta tarvitset iPhone- tai Android-laitteen (iPhone 4S tai uudempi) sekä iOS 9.0 tai Android 4.1 käyttöjärjestelmäversion, tai uudemman. Windows Phone -version tulee olla 8.1 tai uudempi.

Pääseekö sovelluksesta K-ruokakauppojen verkkokauppoihin ruokaostoksille?

iOS- ja Android -laitteilla on mahdollista tehdä ostoksia ruoan verkkokaupassa mukana olevista kaupoista. Rakennamme parhaillaan uutta verkkokauppaa ja jatkossa ostokset voi tilata yhä useammasta K-ruokakaupasta!

Minne voin antaa palautetta sovelluksesta?

Kaikki palaute on meille jatkokehityksen kannalta hyvin tervetullutta. Palautetta voi jättää K-Ruoan palautekanavan kautta tai suoraan sovelluskauppaan (App Store tai Google Play tai Windows Store). Sovelluksen tiimoilta voi myös käydä keskustelua twitterissä #kruoka @Kruoka

Minulla on sovelluksessa euromääräinen alennus. Onko alennuksessa ostorajoitteita?

Kauppakohtaisessa palkitsemiskokeilussa euromääräinen alennus on käytettävissä ostosten ylittäessä alennuksen suuruuden. Ostorajan täyttymisessä ei huomioida lahjakortteja, pullonpantteja, äidinmaidonkorvikkeita, tupakka-, alkoholi- tai nikotiinikorvaustuotteita eikä Postin tai Veikkauksen tuotteita tai muita välitystuotteita. Ei muita alennuksia.

Takaisin K-Ruoka-sovellus-sivulle