Suomalaisen ruoan päivä

Suomalaisen ruoan päivä

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2022. Suomalaisesta ruoasta saa olla ylpeä, sillä se on puhdasta, vastuullista ja erittäin maukasta!

Suomalaisen ruoan päivän juhliminen on helppoa: kerää lähikauppasi hyllyltä tuotteita, joissa on Hyvää Suomesta -merkki ja valmista suomalaisista raaka-aineista lempiruokiasi yhdessä ystävien tai perheen kanssa. Hyvää Suomesta -merkki kertoo , että elintarvike on alkuperältään suomalainen: raaka-aineet ja työ tulevat omasta maasta sekä tekijät ja tuotantoketju tunnetaan.

K-Ryhmälle suomalainen ruoka on sydämenasia, ja myymästämme ruoasta lähes 80% on suomalaista. Teemme myös jatkuvasti töitä elivoimaisemman ruokaketjun eteen. Myös sinä voit vaikuttaa ostamalla suomalaisesta ruokakaupasta suomalaista ruokaa ja samalla työllistät suomalaisia. Näin tulet myös huolehtineeksi siitä, että suomalaista ruokaa on saatavilla kaupassa myös tulevaisuudessa.

Hyvää Suomesta -merkki 680x300

Suomalaisen ruoan päivän reseptit ja menu

Kokosimme valmiiksi sinua varten alkupaloja, pääruokia ja jälkiruokia, joista voit yhdistellä itselle mieleisen kokonaisuuden. Kaikissa valitsemissamme resepteissä suomalainen ruoka on pääroolissa. Kutsu siis ystävät koolle ja kokatkaa yhdessä herkullista suomalaista ruokaa.

Alkuruoat

Alkupaloissa maistuvat kotimaiset juurekset, kalavohvelit ja poro. Kokeile paahdettua juuressosekeittoa, suolaisia luonnonkalavohveleita tai täyteläistä savuporotahnaa maalais- tai hapanjuurileivän kanssa.

Alkuruoka 680x300

Pääruoat

Pääruokana on suomalaista kirjolohta ja juureksia pellillä, raikkaan piimäkastikkeen kanssa. Perinteistä poronkäristystä puikulaperunoiden, puolukoiden ja maustekurkun kanssa. Kokeile myös herkullisen täyteläistä punajuuriohrattoa, josta saa helposti vegaanista viinivalinta huomioiden.

Pääruoka 2 680x300

Jälkiruoat

Jälkiruoaksi tarjolla on lämmin ja ihana omenahyve, kirpakka puolukkakääretorttu, joka on leivottu ruisjauhoista tai perinteinen mustikkakukko, eli rättänä.

Jälkiruoat 680x300