Joulun luovia makuja

Joulun luovia makuja

Päivitetty 28.11.2019

Miten sinä teet joulun yhdessä? Nappaa mukaan perheen pienimmät ja naapuri, nyt on ruoalla leikkiminen sallittu!

K-Market-logo-680x50

Vietä joulua oman makusi ja luovuutesi mukaan! Korosta omaa persoonallisuuttasi hauskoilla pipareilla tai loihdi joulun kunniaksi näyttävä pizzakuusi suosikkitäytteilläsi. Yksinkertaisistakin resepteistä ja ruoista saa helposti jouluisia ja näyttäviä tarjottavia.

Helpot ja sympaattiset porokeksit onnistuvat myös poropeukaloilta!

Luovuus kateissa tai kiirettä pukkaa? Jouluiset tarjottavat onnistuvat helposti myös valmiista aineksista. Esimerkiksi Filipinos-kekseistä saa hauskat Petteri Punakuono -keksit, kun sijoitat punaisen marjan, namin tai kirsikan keksin koloon nenäksi. Sarvet tehdään pienistä pretzel-kekseistä, jotka voi kiinnittää sulatetulla suklaalla. Silmät porokaveri saa valkoisesta sokerikuorrutteesta, jonka voi joko ostaa valmiina tai tekaista itse (katso pikeerin ohje täältä). Vain luovuus on rajana! Syntyisikö valkosuklaisista kekseistä ja pastilleista vaikkapa jääkarhu poron seuraksi?

K-Market-porokeksit-680

Kuusipizza ei maistu puulta

Joulukinkulle korvaajaa? Miksi ei! Jouluna saa syödä vaikka omaa lempiruokaa. Jouluista tunnelmaa pizzaan saa hauskoilla jouluisilla muodoilla. Kokeile leipoa pizza esimerkiksi kuusen muotoon. Koristele pizzapuu mieluisilla täytteillä ja kruunaa näyttävä herkku esimerkiksi paprikasta leikatulla tähdellä. Pohjan saa tehtyä vaikka nopean italialaisen pizzapohjasta tai rukiisesta versiosta

Pizzakuusi 680x660

Syötävä kranssi

Kaunis juustokranssi on näyttävä ja herkullinen juhlapöydän koriste. Asettele pyöreälle vadille suosikkijuustojasi ja taiteile joulun kaunein kranssi! Napostelukranssi sopii niin arki- kuin juhlahetkeen. Erilaisia variaatioita voi keksiä joka päivälle omansa! Makeampi versio kranssista luonnostuu pullasta tekemällä perinteinen pullakranssi, muotoilukin on helppo katsoa videolta.

K-Market Juustokranssi 680x400

Piparin monet muodot

Pipareiden leipominen on joulun ykköspuuhaa. Sydämien, tähtien, possujen ja erilaisten hahmojen lisäksi ideoita pipareihin voi hakea vaikkapa omista harrastuksista. Esimerkiksi veikeät uimaripiparkakut vievät ajatukset uima-altaan reunalle. Mikäli piparit meinaa karata parempiin suihin, voi nimetä omansa! Vaihtelua pipareiden makuun saa esimerkiksi appelsiinipipareista. Jos leipominen ei tunnu omalta, löytyy K-Marketista laaja valikoima monenlaisia valmiita pipareita. Onko Pirkan ohuet piparit jo tuttuja?

K-Market Joulu 680x400

Kuusi, joka ei varise

Hauskan hedelmäkuusen valmistat kätevästi esimerkiksi tuoreesta ananaksesta. Leikkaa ananaksen kuoret pois. Leikkaa myös hedelmän alaosa suoraksi jotta se on tukeva. Veistä hedelmä hieman kapeammaksi ylhäältä, jotta saat siitä joulukuusen muotoisen. Käytä hedelmien kiinnittämiseen coctailtikkuja. Toinen hyvä alusta kuuselle on askartelukaupasta saatavat styroksiset kartiot. Käytä kuusen koristeena hedelmiä jotka eivät tummene, esim. melonia, viinirypäleitä, kiiviä ja ananasta. Omena ja päärynä tummuvat hetkessä eikä kuusi näytä raikkaalta.

3D hedelmakuusi-3

Tehdään joulussa yhdessä, oma K-Marketisi on aina lähellä.

Ainekset jokaiseen joulupöytään omasta K-Marketistasi!