Alpen No Added Sugar -myslit
Päivitetty 22.5.2018Alpen No Added Sugar makeuttamaton mysli on suomalaisten suosikki, joka laajenee nyt suomalaiseen makuun sopivilla herkullisilla marjamysleillä.
Makeuttamattomat marjamyslit suomalaiseen makuun
Tuntuvatko monet kaupan mysleistä liian makeilta, mutta et jaksaisi paahtaa omaakaan mysliä? Alpenin ihanista makeuttamattomista mysleistä on nyt saatavilla marjaisat uutuusmaut: Mustikka-Kirsikka-Manteli ja Mansikka-Vadelma-Karpalo. Makeuttamattomissa mysleissä on vain marjojen ja hedelmien oma luontainen sokeri. Jokainen kulhollinen on terveellinen ja vielä maukaskin - olisiko parempaa aamiaista tai kevyttä välipalaa?
Alpen No Added Sugar -myslit on valmistettu on 100% luonnollisista ainesosista. Ne ovat vähärasvaisia ja eivätkä sisällä lisättyä sokeria. Sopii myös kasvissyöjille! Uutuusmysleihin on yhdistetty pehmeiden kaurahiutaleiden ja paahdettujen täysjyvävehnähiutaleiden kanssa herkullisia marjojen paloja.
Rakenna täydellinen aamiainen
Mysliä ei aina tarvitse syödä pelkästään maidon kanssa - kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja. Jogurtit, erilaiset maukkaat hillot sekä tuoreet marjat ja hedelmät tuovat oman säväyksensä aamiaiseen ja takaavat, ettet helposti kyllästy mysliaamupalaan! Jos aamut ovat kiireisiä ja syöt aamupalan mieluummin vasta töissä, kasaa aamulla purkkiin esimerkiksi mysliä, hilloa ja jogurttia kerroksiksi. Näin jokaisella lusikallisella tarttuu mukaan ihania makuja.
Myslit sopivat aamupalan ohella mainiosti myös leivontaan. Maistuisiko myslikeksit, tai mehevät muffinsit?
Alpen -myslikeksit
175g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
100g sokeria
1 iso kananmuna
175g selfrising -jauhosekoitusta (sekoitussuhde on yleensä 2,4 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhe, 1/2 tl suolaa)
175g Alpen No Added Sugar -mysliä
ruskeaa sokeria päälle
- Laita uuni päälle 180 asteeseen.
- Sekoita kulhossa voi, sokeri, muna ja jauhot, kunnes seos on tasaista ja pehmeää.
- Sekoita sekaan Alpen mysli.
- Lusikoi teelusikalla taikinaa pellille jättäen palluroiden väliin tilaa levitä pellillä.
- Ripottele päälle vielä Alpen mysliä ja hiukan ruskeaa sokeria.
- Paista uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes keksit ovat reunoilta hiukan ruskeita. Nosta pellillinen keksejä jäähtymään ennen tarjoilua.
VINKKI: Kokeile reseptiin uusia No Added Sugar makeuttamattomia mustikka- ja mansikkamyslejä ja saat herkullisia marjakeksejä!
Alpen -myslimuffinsit
210g täysjyvävehnäjauhoja
100g Alpen No Added Sugar -mysliä
85g ruskeaa sokeria
1tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
225g muussattuja banaaneja
2 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
225g maustamatonta jogurttia
56ml voisulaa
88g rusinoita (vedessä turvotettuja)
- Laita uuni päälle 175 asteeseen. Asettele muffinsivuoat pellille.
- Sekoita kulhossa jauhot, Alpen-mysli, leivinjauhe ja ruokasooda.
- Sekoita toisessa kulhossa munat, jogurtti, voisula ja banaanit, kunnes seos on tasaista. Sekoita kulhojen seokset nyt keskenään.
- Sekoita vain vähän, niin että ainekset sekoittuvat, mutta vältä ylisekoittamista. Lisää rusinat.
- Lusikoi taikinaa muffinsivuokiin ja paista Alpen -myslimuffinseja 25-30min.
- Nosta pellillinen muffinseja jäähtymään ennen tarjoilua.
VINKKI: Kokeile reseptiin uusia Aplen No Added Sugar makeuttamattomia mustikka- ja mansikkamyslejä ja saat herkullisia marjamuffinseja!