Arjen pelastaja – Apetit Pinaattikeitto

Arjen pelastaja – Apetit Pinaattikeitto

Klassinen arjenpelastaja Apetit Pinaattikeitto on täyttävä ja täyteläinen. Apetitin tuotteissa, kuten myös Pinaattikeitossa, käytetään mahdollisimman paljon Apetitin sopimusviljelijöiden Vastuuviljely-periaatteilla kasvattamia avomaan kasviksia. Viljely tapahtuu pääasiallisesti sadan kilometrin säteellä Säkylän pakastetehtaalta, jolloin kasvikset päästään pakastamaan sadonkorjuun aikana tuoreena.

Helppo, herkullinen ja kotimainen

Apetit Kotimainen Pinaattikeitto sisältää suomalaista pinaattia, suomalaista maitojauhetta, suomalaista vehnäjauhoa ja suomalaista voita. Loppu koostuu suolasta ja sokerista. Lisäaineita keitossa ei ole. Proteiinipitoista ja herkullista pinaattikeittoa valmistuu Apetit-kattilassa kerralla 3375 annosta.

Klassikoksikin kutsuttu Pinaattikeitto on jo pitkään pitänyt paikkansa myydyimpien Apetit-tuotteiden joukossa. Apetitin pinaattikeittoperhe kasvoi viime syksyllä yhdellä jäsenellä, kun perinteisen ja laktoosittoman keiton rinnalle tuli uutuus, Vegaaninen Apetit Pinaattikeitto. Herkullinen keitto on hetkessä valmis. Sen voi kuumentaa kiehuvan kuumaksi mikroaaltouunissa (8-10 minuuttia täydellä teholla (750 W)) tai kuumentaa osittain sulanut tai jäinen keitto kiehuvan kuumaksi kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lämmin keitto on valmista nautittavaksi sellaisenaan.

Kuvituskuva apetit keinot

Pellolta pöytään

Maistuvien ja helppokäyttöisten pakastekasvisten tarina alkaa pellolta. Kestävästi viljellyn, maukkaan ja ravintorikkaan kasvispakasteen takana on paljon työtä, joka on aloitettu jo sopimusviljelijän luona valitsemalla oikeat lajikkeet ja peltolohkot.

Tarkalla valintaprosessilla halutaan taata paras mahdollinen kasvupaikka ja kasvuolosuhteet. Näin kasvis kasvaa maukkaaksi ja ravintoarvoiltaan mahdollisimman monipuoliseksi. Apetit kehittää viljelymenetelmiä jatkuvasti omalla koetilallaan.

Pellolta pakasteeseen parhaimmillaan kahdessa tunnissa

Sadonkorjuu on viljelijöiden ja tehtaan saumaton taidonnäyte pakastekasvisten laadun varmistamiseksi. Herkimmät kasvikset on saatava pakastetuiksi muutamien tuntien sisällä sadon korjaamisesta; välittömästi sadonkorjuun jälkeen taistellaan aikaa vastaan. Käsittelemätön sato pilaantuu muutamassa tunnissa. Kasvilajikkeesta riippuen aikaa on muutama tunti (herne 2 h, pinaatti 5 h) – tai pari kuukautta, jos sato varastoidaan oikein (peruna, porkkana). Pinaatilla on kaksi satokautta, kesä-heinäkuun taitteessa ja elo-syyskuussa.

Maistuvaa ja turvallisuutta oikeanlaisilla käsittelyillä

Valmistuksen yhteydessä kasvikset kuumennetaan nopeasti. Se on välttämätöntä, jotta kasvisten mainiot ominaisuudet säilyvät mahdollisimman hyvin pakastettuina. Näin luonnollinen kypsyminen ja pilaantuminen pysähtyvät. Nopea kuumennus takaa myös tuotteiden turvallisen käytön kaikille, vauvasta vaariin. Pakastekasviksiin ei lisätä prosessin aikana lisäaineita.

Tiesitkö tämän pinaatista?

  • Pinaatti (Spinacia oleracea) on ruohokasveihin kuuluva vihannes
  • Pinaatti on erinomainen raudan, ja K-vitamiinin lähde
  • Pakastepinaatilla ja tuoreella pinaatilla on keskimäärin aivan identtiset ravintoarot Finelissä. Pakastepinaatille tehty pesu ja ryöppäys alentavat natriumin määrää.