Arla Luonto+ on nyt vastuullisemmassa pakkauksessa

Arla Luonto+ on nyt vastuullisemmassa pakkauksessa

Helmikuusta 2019 alkaen Arlan tutut maitojen, jogurttien ja ruoanvalmis-tustuotteiden harjakattoiset pakkaukset ja Luonto+ pikarit ovat entistä parempi valinta ympäristön kannalta.

Suomen ensimmäinen kartonkinen jogurttipurkki

Arlalla tuodaan Helmikuussa 2019 ensimmäisenä Suomessa markkinoille kartonkinen purkki Luonto+ jogurtteihin. Uudistusten myötä kaikkien Luonto+ tuotteiden pakkaukset ovat entistä vastuullisempia ja ympäristöystävällisempiä, sillä myös niiden harjakattoisissa nestekartonkipakkauksissa hyödynnetään uusiutuvaa, puupohjaista biomuovia. Elopakista ja Arlasta oli loogista viedä tätä vielä yksi askel eteenpäin ja tarjota 100-prosenttisesti pohjoismaisesta metsästä tuleva pakkaus, jossa myös muovipäällystys on puusta lähtöisin.

Uusi pakkaus on vastaus asiakkaiden toiveisiin helposti kierrätettävistä pakkauksista, sillä kartonkisen purkin kansineen voi kierrättää kartonkikeräyksessä.

Vastuullisuuden merkitys valinnoissa kasvaa

Suomessa ja Pohjoismaissa ollaan hyvin ympäristötietoisia ja haetaan kestäviä, parempia vaihtoehtoja aktiivisesti. Vastuullisuus ja ympäristön huomioiminen ovat elintarviketeollisuuden pakkausratkaisuissa yhä merkittävämmässä roolissa tulevina vuosina.

Biomuovi pienentää hiilijalanjälkeä

Biomuovin raaka-aineena käytetään UPM:n Lappeenrannan biojalostamolla tuotettavaa uusiutuvaa naftaa, jossa hyödynnetään puusta sellun valmistusprosessin tähteenä syntyvää mäntyöljyä.
Puupohjaisen, uusiutuvan biomuovin hyödyntäminen nestekartonkipakkauksissa on ympäristön kannalta kestävä ja vastuullinen ratkaisu, sillä se vähentää fossiilisen muovin tarvetta ja pienentää merkittävästi pakkauksen hiilijalanjälkeä. Jokainen UPM:n tuottama puupohjainen naftatonni vähentää tonnin fossiilisen raaka-aineen tarvetta, tarkentaa UPM Biopolttoaineet.

Arla kaikki uudisuneet alakuva