Atria Kaurakuorrutettu – Mehevää kanaa rapealla kuorella
Julkaistu 28.2.2021Atria Kaurakuorrutettu -uutuussarjassa rouskuvan rapea kuori kätkee sisälleen mehevää, kotimaista kanaa. Suomalaisista kaurahiutaleista ja -jauhoista valmistettu kuori on täysin gluteeniton.
Tarjolla on kaksi herkullista vaihtoehtoa, joissa molemmissa on mukana myös makuelämyksen viimeistelevä dippi. Atria Kaurakuorrutettu kanan sisäfilee kruunataan klassisella kurkkumajoneesilla. Atria Kaurakuorrutettu kanan paistipala taas saa kaverikseen makeantulisen Firecracker-dipin.
Uutuudet tarjoavat herkuttelua koko perheen makuun. Sekä sisäfileet että paistipalat ovat paistamista vaille valmiita: lisää tilkka öljyä pannulle, paista rapeaksi, dippaa ja nauti. Kaurakuorrutetut sopivat naposteltaviksi sellaisenaan tai vaikkapa salaatin tai riisin kanssa tarjottaviksi.
Kaurakuorrutettujen kana tulee suomalaisilta perhetiloilta, kuten Atria-tuotteissa aina. Kaurakuorrutetut on pakattu kierrätettäviin rasioihin, joihin on merkitty myös tila, mistä kana on peräisin. Antibioottivapaa-merkintä pakkauksessa kertoo, että kanat eivät ole tarvinneet ainuttakaan antibioottikuuria koko elämänsä aikana.
Atrian kaurakuorrutetuista kanan sisäfileistä ja paistipaloista valmistat herkullisen dippivadin. Pilko kaveriksi kukkakaalia ja porkkanaa, paahda ne parmesaanilla kuorrutettuna uunissa ja nauti koko komeus dippien kanssa.
Dippiplate kaurakuorrutetusta kanasta ja parmesaanipaahdetuista kasviksista
2–4:lle, 30 min
Ainekset
- 50 g parmesaania
- 1 kukkakaali
- 500 g porkkanoita
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl öljyä
- (½ tl chilijauhetta)
- 2 tl suolaa
- 1 pkt Atria Kanan Kaurakuorrutettu Sisäfilee & Kurkkumajoneesidippi 380g
- 1 pkt Atria Kanan Kaurakuorrutettu Paistipala & Firecracker-dippi 450g
- öljyä paistamiseen
Valmistus
Raasta juusto. Pilko kukkakaali varsineen reiluiksi naposteltaviksi ja porkkanat muutamaan osaan. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kukkakaalit, porkkanat, valkosipuli ja öljy keskenään. Lisää joukkoon myös chili, jos haluat kasviksiin tulisuutta. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle suolaa ja juustoraaste. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Paista kanat kypsiksi pannulla reilussa määrässä öljyä, välillä käännellen. Kokoa dippiplate kanoista, paahdetuista kasviksista ja kanapakkausten dipeistä.