Blue Diamond -mantelijuomat

Blue Diamond -mantelijuomat

Päivitetty 1.8.2018

Oletko sinäkin hurahtanut maidottomaan ruoanlaittoon? Joko olet maistanut Blue Diamond -mantelijuomia? Vegaaninen ruokavalio ja maidottomien tuotteiden suosio jatkavat edelleen huimaa kasvuaan. Tutustu täyteläisiin Blue Diamond -mantelijuomiin ja mantelijuomaresepteihimme! Osallistu myös arvontaan!

Luonnollisista aineksista valmistetut Blue Diamondin mantelijuomat tuovat täyteläisyyttä ja kermaisuuden makua ruokaan kuin ruokaan. Mantelijuomat sisältävät paljon terveydelle hyviä ominaisuuksia, ja niissä on ihanan pehmeä maku. Blue Diamondin mantelijuomat sopivat monenlaisen kokkailun ja leivonnan lisäksi myös sellaisenaan hörpittäväksi. Kokeile mantelijuomaa muun muassa kahvin sekaan, smoothieihin, tuorepuuroihin ja pannukakkuihin!

Osallistu arvontaan ja voita upeita palkintoja!

Neljä täyteläistä mantelijuomaa

Blue Diamond -mantelijuomia on yhteensä neljä eri vaihtoehtoa: Original, Unsweetened, Barista blend sekä Nutri+calcium. Kaikki neljä Blue Diamond -mantelijuomaa ovat laktoosittomia, maidottomia, soijattomia, kananmunattomia sekä vegaaneille sopivia. Juomat sisältävät runsaasti kalsiumia sekä D-, E- ja B12-vitamiineja.

Unsweetened eli makeuttamaton mantelijuoma pitää sisällään vain 14 kcl/100ml. Barista Blend on täydellinen makupari kahville - pienellä mantelin makuvivahteella! Barista Blend kestää kuumentamista ja vaahdottuu helposti, eikä se sisällä ollenkaan lisättyjä sokereita. Blue Diamond Nutri+Calcium sisältää tuplasti enemmän kalsiumia kuin tavallinen maito. Mantelijuoma säilyy avaamattomana vuoden - ihastu ja osta huoletta siis reilusti varastoon samantien!

Kokeile ainakin näitä mantelijuomareseptejä

Manteli-mustikka aamusmoothie

kuva

VALMISTUSOHJE:
Laita ainekset blenderiin ja sekoita.

Manteliset vohvelit

pannukakku

VALMISTUSOHJE:
1) Sekoita jauhot ja suola keskenään

2) Sekoita eri kulhossa mantelijuoma, kananmuna ja hunaja keskenään tasaiseks

3) Lisää mantelijuomaseos jauhojen joukkoon hitaasti koko ajan samalla sekoittaen, kunnes taikina on tasaista

4) Peitä taikina liinalla ja anna turvota noin 30 minuuttia

5) Valmista vohvelit vohveliraudalla

Manteli-valkosuklaakakku (maidoton)

kuva

Pohja

  • 200 g maidottomia kaurakeksejä
  • 50 g kasvisrasvaa

    VALMISTUSOHJE:
    1) Sulata kasvisrasva. Murenna keksit hienoksi

2) Yhdistä raaka-aineet ja painele vuoan pohjalle tasaisesti

3) Nosta jääkaappiin viilenemään ja valmista täyte

Täyte

  • 3 dl Blue Diamond Almond Breeze Barista Blend
  • 140 g maidoton valkosuklaa
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 dl tuoreita marjoja sesongin mukaan

    VALMISTUSOHJE:
    1) Sekoita 1/2 dl kylmää mantelijuomaa ja liivatejauhe kulhossa. Turvota n. 5 minuuttia.

2) Paloittele valkosuklaa pieneksi. Mittaa kattilaan loput mantelimaidot sekä valkosuklaa.

3) Kuumenna kattila koko ajan sekoittaen, kunnes valkosuklaa sulaa. Ota pois levyltä.

4) Kaada turvonnut liivatejauhoseos kuumaan kattilaan ja sekoita hyvin.

5) Lisää lopuksi tomusokeri joukkoon ja anna seoksen jäähtyä.

6) Kaada jäähtynyt neste piirakkapohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

7) Paloittele valmiiksi. Koristele marjoilla ja esim. yrtein.

VINKKI: Leikkaa juustokakkupaloja valmiiksi ennen tarjoilua. Silloin on helpompi ottaa kakkua vuuasta ja paloista tulee tasakokoisempia.

Helppo mantelikala (2 annosta)

kuva

Kasvikset

Mantelikala

  • 300 g kuhafileetä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tl suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2 dl pankojauhoa
  • 1 rkl mantelilastuja
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • sitruunamehua

Koristeeksi

  • paahdettuja mantelilastuja
  • tuoreita yrttejä

VALMISTUSOHJE:
1) Pese kasvikset huolellisesti. Leikkaa kesäkurpitsat vuokaan sopiviksi tangoiksi ja poista pehmeä sisusosa. Halkaise naattiporkkanat kahtia.

2) Lado kasvikset vuorotellen uunivuokaan, lisää päälle mantelijuoma ja mausta suolalla. Laita kasvikset 160-asteiseen uuniin hautumaan noin 30 minuutiksi.

3) Poista kuhafileestä ruodot ja leikkaa filee muutamaan osaan.

4) Mausta fileepalat sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla.

5) Erottele kananmunan valkuaiset kulhoon ja sekoita kevyesti niiden rakenne rikki.

6) Laita toiseen kulhoon pankojauhot ja kevyesti murskatut mantelilastut.

7) Leivitä kuhafileet pyörittämällä ne ensin valkuaisessa ja sitten pankojauho-mantelilastuseoksessa.

8) Paista pannulla kuumassa öljyssä rapeaksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Lisää paistopinnalle vielä ripaus suolaa.

9) Asettele mantelikalat tarjolle haudutettujen kasvisten päälle vuokaan. Pirskottele kalan päälle sitruunamehua juuri ennen tarjoilua ja koristele vuoka kuumalla pannulla paahdetuilla mantelilastuilla ja tuoreilla yrteillä.