Ensimmäinen härkäpavusta tehty papujuoma – Planti Härkäpapujuoma Kahviin

Ensimmäinen härkäpavusta tehty papujuoma – Planti Härkäpapujuoma Kahviin

Päivitetty 13.3.2023

Maukas ja kauniisti vaahtoutuva Planti Härkäpapujuoma Kahviin on ensimmäinen härkäpavuista valmistettu kasvipohjainen ”kahvimaito”.

Uusi Planti Härkäpapujuoma Kahviin on kahvin sielunkumppani. Sen mieto, mutta täyteläinen maku ei peitä kahvin makua, vaan tukee sitä täydellisessä harmoniassa. Lisäksi Härkäpapujuoma Kahviin vaahtoutuu kauniisti puhtaanvalkoiseksi ja tasaiseksi kumppaniksi latte artin tekoon. Tämä tekee maailman ensimmäisestä kahviin lisättävästä härkäpapujuomasta baristojen uuden suosikin.

Kahden vuoden intensiivisen kehitystyön aikana Plantin tavoitteena on ollut luoda maukkain ja kahviystävällisin baristajuoma. Edelläkävijänä kannatti kulkea. Planti antoi 15 baristan testiryhmälle härkäpapujuoman kokeiltavaksi. Heistä 14 arvioi Planti härkäpapujuoman olevan yksi parhaista vaihtoehdoista, joita he ovat kokeilleet. Erityisesti juoma saa kiitosta hienosta maustaan ja hyvästä vaahtoutuvuudestaan, joka mahdollistaa näyttävät latte art -teokset. Sen lisäksi, että härkäpapujuoma vaahtoutuu helposti, vaahdon koostumus saa kiitosta. Se ei nimittäin "kuplaudu" samalla tavalla kuin muut vegaaniset verrokit, vaan vaahto on kiinteää ja pitkään säilyvää.

"Härkäpapujuoman täyteläinen rakenne tuntuu täyteläiseltä suussa. Luonnollinen, mieto maku sopii hyvin hienoon kahviin. Se ei kilpaile kahvin kanssa ja integroituu hyvin koostumukseen", kommentoi yksi baristoista.

Planti HärkäpapujuomaKahviin banneri 680x680px ORIG 2

Kotimaiset härkäpavut ovat ympäristöystävällinen ja trendikäs valinta

Härkäpapuja voi viljellä viileänä vuodenaikana, minkä vuoksi ne sopivat loistavasti Suomen ilmastoon. Niiden viljely sitoo luonnollisesti typpeä ilmakehästä, jolloin maaperästä tulee ravintorikkaampi. Härkäpavut pärjäävät pienellä lannoituksella ja kastelulla, joten lajikkeena niiden viljely on ilmastoystävällistä.

Härkäpapujuoman pavut kasvatetaan Turussa lähellä Plantin omaa tehdasta, jossa myös juoma valmistetaan. Paikallisuus mahdollistaa lyhyet kuljetusmatkat kauppojen hyllyille, mikä on myös hyväksi ympäristölle.

Ympäristövaikutusten lisäksi kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia kokeilemaan eri kasvipohjaisia tuotteita uusien makujen vuoksi. Härkäpapu onkin noussut nopeasti suosituksi raaka-aineeksi muun muassa proteiinipitoisuuden ja kotimaisuuden siivittämänä. Ruokakaupoista löytyy härkäpapuvalmisteita jäätelöistä pyöryköihin – ja toukokuusta lähtien myös Härkäpapujuoma Kahviin.

Härkäpapujuoma on 100 % kasvipohjainen, maidoton ja laktoositon. Härkäpavussa on runsaasti proteiinia. Lisäksi se sisältää B-vitamiinia, kaliumia, rautaa, fosforia ja magnesiumia.