HK: Uudet premium naudan jauhelihat ekologisissa kartonkipakkauksissa

HK: Uudet premium naudan jauhelihat ekologisissa kartonkipakkauksissa

Päivitetty 28.2.2019

Helmikuussa HK toi markkinoille kaksi uutta, todellista premium-luokan jauhelihaa: HK Karkeaksi jauhettua naudan rintaa ja HK Hienoksi jauhettua naudan sisäpaistia.

Uutta ovat myös näiden jauhelihojen pakkaukset. Molemmat jauhetut lihat on pakattu kartonkirasiaan, kuitenkin niin, että jauheliha on hygieenisesti muovikääreessä. Muovia on 80 % vähemmän kuin perinteisessä muovisessa jauhelihapakkauksessa.

Suomalaiset ovat jauhelihakansaa. Jauhelihaa myydään vuodessa noin 40 miljoonaa kiloa. Eniten myydään sekoitejauhelihoja, sika-nauta- ja nauta-sika -jauhelihoja. Suomalaiset kaipaavat kuitenkin yhä enemmän erilaisia ja juuri tiettyihin ruokiin sopivia vaihtoehtoja. Karkeaksi jauhettu naudan rinta on täydellinen valinta burgerpihveihin, lihapulliin ja grillaukseen. Sen reilu, noin 20 %:n rasvapitoisuus takaa pihvien mehevyyden ja taatusti herkullisen maun. Liha on jauhettu normaalia suuremmalla terällä ja näin jauhettu naudan rinta on rakenteeltaan tavallista jauhelihaa karkempaa. Myös tämä tekee pihveistä kuohkeita ja meheviä.

Yhdestä 400 gramman pakkauksesta saat helposti neljä reilunkokoista burgerpihviä. Hienoksi jauhetussa naudan sisäpaistissa rasvaa on vain 3 %. Liha jauhetaan normaalia pienemmällä terällä, jolloin siitä saadaan hyvin hienojakoista murua. Tämä uutuus sopii loistavasti esimerkiksi tacoihin, pitsaan tai kasvissosekeittoon proteiinilisäksi. Etenkin keittoihin tämä jauheliha on vähäisen rasvan ja hienostuneen makunsa vuoksi loistava valinta.

Katso HK K-Ruoka verkkokaupassa