Proteiinitrendin aallonharjalla  – Hartwall Novelle Pro

Proteiinitrendin aallonharjalla – Hartwall Novelle Pro

Päivitetty 30.7.2021

Hartwallin uusi proteiinivesi Novelle Pro on helppo tapa täydentää proteiininsaantia.

Yhä useampi kuluttaja kiinnittää entistä enemmän huomiota hyvinvointiinsa: he haluavat syödä terveellisesti, harrastaa liikuntaa ja nauttia ulkoilusta.

Proteiinibuumi on osa samaa ilmiötä. Vielä muutama vuosi sitten vain aktiiviurheilijat kiinnittivät huomiota proteiinin osuuteen ruokavaliossaan, mutta nykyisin tavallinenkin kuluttaja ymmärtää miksi asia on tärkeä. ”Jopa 30 prosenttia suomalaisista kiinnittää entistä enemmän huomiota proteiininsaantiinsa”, sanoo Hartwallin tuotepäällikkö Mira Kujanpää.

Se mistä proteiini tulee, ei ole samantekevää. Moni tietää jo, millainen on ilmastoystävällinen ruokavalio. ”Kiinnostus kasviperäisiä proteiininlähteitä kohtaan kasvaa, kun tiedetään, kuinka kuomittavia liha- ja maitotuotteet ovat ympäristölle”, selventää Hartwallin tutkimuspäällikkö Maija Ankkuri.

WWF suosittelee syömään punaista lihaa vain kerran viikossa. Miltei kolmannes suomalaisista on alkanut korvata lihaa kasviproteiineilla, ja etenkin nuoret ovat tässä edelläkävijöitä.

Proteiinia halutaan nyt monessa muodossa, mutta proteiinivedet ovat markkinoilla vielä harvinaisia. Hartwall on lähtenyt valloittamaan rohkeasti uutta kategoriaa: uusi Novelle Pro, lempinimeltään vesipala, on yksi markkinoiden ensimmäisistä kasvispohjaisista proteiinivesistä. Jokainen pullo sisältää viisi grammaa proteiinia. Se vastaa suurin piirtein pähkinäkourallisen proteiinimäärää.

Novelle Pro

”Juoma sopii kaikille, jotka kaipaavat janonsammutusta ja lisäproteiinia ruokavalioonsa. Kasviproteiinin ansiosta tuote sopii laajalle kohderyhmälle”, Kujanpää kertoo.

Tarjolla on kaksi raikasta makua, omena-inkivääri ja raparperi-vadelma. Proteiinivesi kulkee näppärästi mukana, ja pullosta on helppo hörpätä hyvänmakuista proteiinilisää pitkin päivää. Raikas juoma on oiva tuote välipalan tueksi tai sellaisenaan nautittavaksi.