Toimii (lähes) kaikessa

Toimii (lähes) kaikessa

Päivitetty 28.2.2023

Aika haastavaa oli ennen vanhaan, jos olit leipomassa maailman kuohkeinta ja pehmeintä leipää ja olisit tarvinnut siihen hieman rasvapitoisempaa kaurajuomaa, ja sitten samaan aikaan olisit halunnut tarjoilla sen leivän kanssa hyvin vähärasvaisesta kaurajuomasta valmistetun kevytsmoothien (koska joogainfluensserikaverisi oli tulossa kylään ja halusit tehdä vaikutuksen leivonta- ja smoothietaidoillasi).

Tänä päivänä tuo ei olisi temppu eikä mikään, sillä nyt on olemassa pehmeää rasvaa sisältävä Oatly Kaurajuoma 2,8 % ja ainoastaan kauran luontaista rasvaa sisältävä Oatly Kaurajuoma 0,5 %, jotka molemmat toimivat täydellisesti kaikessa missä aiemmin käytit lehmästä saatavaa vastinetta. Ja kaikkiin niihin tilanteisiin, joissa 2,8 % on liikaa ja 0,5 % liian vähän, tarjolla on alkuperäisen Kaurajuoma 1,5 %:n päivitetty versio, joka toimii nyt paremmin kahvissa, leivonnassa, ruoanlaitossa ja (lähes) kaikessa.

Oatly kaurajuomat 680x300

Tämän kaiken evolutiivista mahtavuutta voisi luultavasti verrata siihen, kun siirryimme lankapuhelimista ja modeemeista nykypäivän 5g-älypuhelimiin tai korpuista pilvipalvelimiin. Emmekä suinkaan tarkoita sitä, etteikö modeemeilla ja korpuilla olisi aikoinaan ollut oma tehtävänsä. Kyse on ainoastaan siitä, että niistä tuli vanhanaikaisia siirtyessämme eteenpäin uusien juttujen pariin.

Mutta älä kuitenkaan heitä vanhoja keittokirjojasi kierrätyslaatikkoon sillä perusteella, että niiden ohjeista on tullut uusien kaurajuomiemme myötä vanhentuneita. Kunhan muistat, että jos reseptissä puhutaan lehmänmaidosta ja kädessäsi onkin jokin kaurajuomistamme, sinun tulee vain seurata tätä helppoa ohjetta vaihe vaiheelta.

1. Vaihe. Käytä kuten maitoa.