Omo – puhtaamman tulevaisuuden puolesta

Omo – puhtaamman tulevaisuuden puolesta

Päivitetty 1.2.2022

Pyykinpesu kuluttaa luonnonvaroja ja tuottaa jätettä, joten pesutottumuksillamme voi olla suuri merkitys ympäristölle. Globaalina kotitalousbrändinä Omo on sitoutunut ympäristön huomioimiseen sekä tuotteidemme valmistusmenetelmissä että niiden käyttötavoissa, vaarantamatta kuitenkaan tuotteidemme laatua ja pesutehoa. Haluamme varmistaa, että jauheemme, nesteemme ja kapselimme tekevät arjesta helpompaa, ja että ne ovat myös parempia planeetallemme.

OMO 2022 KRUOKA 680x680

Vastuullinen valmistus- ja toimitusketju

Omo-pyykinpesunesteet ja -jauheet valmistetaan pohjoismaisessa, hiilineutraalissa tehtaassa. Tuotanto tapahtuu 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla, ja tehtaan sijainti lähellä markkinoita vähentää logistiikan ympäristövaikutuksia. Lisäksi vuoteen 2039 mennessä haluamme varmistaa, että kaikkien tuotteidemme nettohiilipäästöt ovat nolla koko elinkaaren aikana.

Ympäristöystävällisyyttä pesutehosta tinkimättä

Olemme aina harkinneet sopivia ainesosia huolellisesti, sillä niiden tehokkuuden tutkiminen on yhtä tärkeää kuin ympäristöön kohdistuvien vaikutusten määrittäminen. Monet tuotteistamme on valmistettu vähintään 37 % kasvipohjaisista raaka-aineista. Tiukkojen testien ja turvallisuusarviointien avulla jatkamme tuotteidemme tutkimista ja haastamista varmistaaksemme, että ne tekevät juuri sitä, mitä niiden pitääkin: selättävät sitkeät tahrat samalla, kun ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet. Pesunesteemme ja -jauheemme ovat myös yhä tiiviimmässä muodossa, mikä säästää sekä energiaa että pakkausmateriaalia.

Kaikki pakkaukset 100-prosenttisesti kierrätettäviä

Aloitimme siirtymän kierrätysmuovipulloihin jo vuonna 2019, ja askel kerrallaan etenemme kohti tilannetta, jossa 100 % kaikkien muovipakkaustemme muovista on kierrätettyä PCR-muovia. Jo nyt Omo-pyykinpesunesteiden pulloista jopa 97 % on valmistettu kierrätysmuovista, ja ne ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä. Kartonkipakkauksemme ovat 100-prosenttisesti kierrätettyä kuitua.

Yhdessä saamme enemmän aikaan

Me Omolla lupaamme kantaa vastuumme. Sinä voit osaltasi vaikuttaa noudattamalla muutamia yksinkertaisia neuvoja:

Säästä energiaa: Pyri käyttämään mahdollisimman alhaista pesulämpötilaa. Omo-pesuaineet ovat puhdistusteholtaan erinomaisia jo alhaisessa lämpötilassa.

Vähemmän pakkausmateriaalia: Osta tiivisteitä, joiden valmistamiseen tarvitaan vähemmän pakkausmateriaalia ja energiaa. Omo-pesunesteet ja -jauheet ovat tiivisteitä.

Säästä vettä: Suosittelemme, että peset aina täyden koneellisen. Laadukkaiden tuotteidemme takia esipesua ei tarvita – säästät vettä ja samalla myös pienennät sähkölaskua.

Annostele oikein: Omon puhdistuskyvyn ansiosta tuotetta ei tarvitse annostella liikaa.

Lue lisää Omosta ja katso, mitä teemme kestävämään tulevaisuuden puolesta: www.omo.fi