K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Parhaat pakastusvinkit marjoille

Parhaat pakastusvinkit marjoille

Marjat ovat juuri nyt parhaimmillaan. Ne maistuvat tuoreina, mutta niitä kannattaa myös säilöä talven varalle. Katso alta pakastusvinkit marjojen säilöntään.

Pakastamalla marjat oikein, säilytät niiden aidon maun ja värin sekä suojaat niiden C-vitamiinia. Näillä vinkeillä se onnistuu:

  1. Pakasta tuoreet marjat mahdollisimman pian poimimisen jälkeen.

  2. Pakasta kokonaiset pehmeäkuoriset marjat (esim. mansikka, vadelma, mustikka) mieluiten rasioissa. Herukat, puolukat ja muut kovakuoriset marjat voit pakastaa myös pakastepusseissa.

  3. Ripottele marjalitraa kohden rasiaan tai pussiin vähintään 2–3 rkl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria. Sokeri suojaa marjojen C-vitamiinia, makua ja väriä.

Voit pakastaa kovakuoriset marjat myös sokeriliemessä (estää kuoren sitkistymistä); keitä litra vettä, lisää 5 dl Taloussokeria, anna jäähtyä ja kaada marjojen päälle.

  1. Marjat kannattaa pakastaa kerralla käytettäviin annoksiin.

  2. Sulje pakkaukset tiiviisti. Tee pakkauksista mahdollisimman litteitä, jotta marjat jäätyvät nopeasti. Merkitse sisältö ja pakkauspäivämäärä. Muista käyttää marjat vuoden sisään pakastamisesta.

dansukker pakastaminen k-ruoka 680x680 (1)

Tiesitkö!

Ilman sokeria pakastetut marjat maistuvat usein yllättävän happamilta, sillä ne menettävät osan luontaisesta sokeristaan pakastuksen aikana. Pieni sokerilisä pakastusvaiheessa ei horjuta marjojen erinomaista ravintosisältöä, vaan saa marjat maistumaan tuoreen maukkailta!

#MarjatTalteen suomalaisella sokerilla!

Katso videolta, miten helppoa marjojen pakastaminen on.