Helppo ja uniikki resepti: Rapea pinaatti-lasagne Parrano-juustolla!
Päivitetty 28.9.2023Yksinkertaisissa ja maukkaissa aterioissa on erityistä taikaa, joka saa perheen ja ystävät kokoontumaan yhteen. Mutta mikä tekee näiden yhteisten hetkien makunautinnoista vieläkin ikimuistoisempia? Parrano-juusto.
Parranon salaisuus
Parrano-juusto on hienostunut yhdistelmä voimakasta, hennon pähkinäistä makua, sekä kermaista rakennetta, tehden jokapäiväisestä ateriastasi unohtumattoman. Ja mikä parasta? Parrano-juusto on saatavilla neljässä eri muodossa: lastuina, raasteena, palana sekä hienona raasteena.
Monipuolinen juusto
Täydellinen maku ja rakenne sen jokaisessa muodossaan. Tämä tekee Parranosta helpon valinnan, oli suosikkiruokasi sitten pasta, risotto, salaatti tai perinteinen lasagne.
Resepti ja ohjeet
Oletko valmis aloittamaan herkullisen makumatkan? Tämä pinaattilasagne on valmista 40 minuutissa.
Tässä kaikki mitä tarvitset ja ohje miten se tehdään:
Ainekset:
-
500 ml paseerattua tomaattia
-
250 g lasagnelevyjä
-
250 g ricottajuustoa
-
250 g buffalomozzarellaa
-
300 g pinaatinlehtiä
-
2 munakoisoa
-
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
-
1 keltaista sipulia
-
1 sitruuna
-
1 nippu basilikaa
-
3 rkl oliiviöljyä
Ohjeet:
-
Kuori valkosipuli ja sipuli, pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Poimi basilikan lehdet ja laita sivuun. Hienonna basilikan varret. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja munakoiso kuutioiksi.
-
Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista munakoisot, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Lisää paseerattu tomaatti, basilika varret ja anna hautua noin 5 minuuttia. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
-
Paista valkosipuli ja sipuli erillisellä pannulla. Lisää pinaatti ja paista, kunnes se on kutistunut. Valuta nesteet siivilän kautta kulhoon. Lisää kulhoon 50g Parrano-raastetta ja koko sitruunankuori ja ja sekoita se ricotan ja pinaatin kanssa.
-
Voitele uunivuoka. Laita kerros tomaattikastiketta pohjalle ja kerros lasagnelevyjä. Lisää toinen kerros tomaattikastiketta, lisää pinaattisekoitus ja mozarellaviipaleita. Toista kerrokset ja viimeistele mozarellaviipaleilla ja lopuilla Parrano-juustoraasteilla.
-
Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeaa ja rapeaa.
-
Anna lasagnen levätä 10 minuuttia, leikkaa paloiksi ja koristele basilikan lehdillä.
Parrano-juusto on nyt saatavilla Suomessa kaikissa K-Citymarketeissa, K-Supermarketeissa ja K-marketeissa. Kokeile sen neljässä eri herkullisessa muodossaan: lastuina, raasteena, palana ja hienona raasteena. Valikoima vaihtelee myymälöittäin.
Lisätietoja Parranosta ja herkullisista resepteistämme löydät osoitteesta Parrano.com/fi-fi