Santa Maria Next Mex vie Tex Mexin uudelle tasolle

Santa Maria Next Mex vie Tex Mexin uudelle tasolle

Päivitetty 13.9.2021

Santa Marian syksyn uutuustuotteet kutsuvat makumatkalle Meksikoon ja laajentavat entisestään Tex Mex -ruokakulttuuria ja -trendiä.

Santa Maria Next Mex avaa uusia makuelämyksiä Tex Mex -maailmaan. Tuotesarjan lähtökohtana ovat meksikolaiset makuelämykset ja ruokarekoista tutut mielenkiintoiset ja raikkaat makuyhdistelmät. Uusi konsepti vie Tex Mexin nauttimisen seuraavalle tasolle mielenkiintoisilla tuotteilla ja intensiivisillä makuyhdistelmillä katukeittiötyyliin.

Tex Mex on suositumpaa kuin koskaan ennen. Se on alkanut maistua suomalaisille yhä useammin ja monet Tex Mex -ruokalajit ovat siirtyneet herkuttelusta osaksi perheen arkiruokailua. Tex Mex on nopeaa ja helppoa valmistaa ja maistuu koko perheelle. Myös kotona syömisen lisääntyminen on yksi syy suosion kasvuun. Nyt on juuri oikea aika tuoda uutta Tex Mexiin laajentamalla tarjontaa aikuiseen makuun modernilla tavalla.

Santa Maria Next Mex koostuu Tex Mex -aterialle tutuista tuotteista, joiden makumaailmat on haettu vahvemmin meksikolaisesta keittiöstä: Voimakkaita mausteita ja niiden vastapainona hedelmäisiä makuja. Resepteissä on käytetty mielenkiintoisia raaka-aineita, joiden makuyhdistelmät vievät mukanaan. Pakkauskoot ovat totuttua pienemmät ja palvelevatkin hyvin pienempiä kotitalouksia. Ne ovat sopivan kokoisia kerralla nautittaviksi ja näin ruokahävikkiä ei juurikaan pääse kotikeittiöissä syntymään.

Santa Maria NextMex range

Santa Maria Next Mex -tuotevalikoima

Next Mex valikoima koostuu maustetahnoista, salsoista, majoneesista ja tortillasta. Aterian perusta tortilla on kooltaan normaalia pienempi ja se sisältää viidenneksen maissijauhoa tehden siitä pehmeän ja maultaan aavistuksen makeahkon. Next Mex -aterian idea on nauttia useampi pieni soft taco erilaisilla herkullisilla täytteillä. Tortilla kannattaa lämmittää kuumalla paistinpannulla parhaan lopputuloksen aikaan saamiseksi. Kun lorautat hiukan öljyä pannulle, saa tortilla rapeahkon ja kauniin pinnan.

Maustetahnoja on kolme erilaista; kasviksille, kanalle ja lihalle kullekin omansa. Maustetahnat ovat valmiita sellaisenaan lisättäväksi paistetun proteiinin tai kasvisten joukkoon. Maustetahnoja ei tarvitse kypsyttää, vain lämmitys riittää. Maustetahnoissa on käytetty jännittäviä raaka-aineita kuten keskitulista guajillo chiliä ja appelsiinia tai kurpitsan siemeniä ja kaakaota, joita kokoonkeittämällä on saatu aikaan intensiivisiä ja syviä makuja. Tuotteet eivät sisällä lisäaineita, eivätkä lisättyä sokeria.

Salsavalikoima tuo annokseen raikasta vastapainoa täyteläisille maustetahnoille. Kukin salsa sopii käytettäväksi minkä tahansa maustetahnan kanssa. Niistä jokainen löytää varmasti itselleen maistuvimman kokonaisuuden.

  • Taqueria Salsa on perinteisin tomaattipohjainen salsa, joka saa syvän ja täyteläisen makunsa juustokuminasta ja guajillo chilistä.
  • Tomatillo Salsa on raikas ja kirpeähkö salsa tomatillosta, korianterilla ja jalapeñolla maustettuna.
  • Persikkainen Peach & Chili Salsa on raikas, kirpeän hedelmäinen salsa, jossa sekoittuu persikka, appelsiinimehu ja chili.

Maultaan salsat ovat keskivahvoja ja niiden reseptissä on käytetty vain kasviksia tai hedelmiä sekä mausteita.

Majoneesilla on Tex Mex -ruoassa tärkeä rooli vahvojen makujen tasapainottajana ja annoksen viimeistelijänä. Suomessa valmistettu Lime & Jalapeño -majoneesi on miedosti limellä ja jalapeñolla maustettu, kepeän täyteläinen ja raikas lisuke, jolla voi Tex Mex –ruoissa korvata esimerkiksi ranskankerman.

Kokeile Next Mexiä myös perinteisen Santa Maria tex mexin kanssa, esimerkiksi korvaamalla kuiva tacomauste uudella maustetahnalla tai perinteinen tomaattisalsa uudenlaisella Next Mex -salsalla.

Reseptit

Kurkkaa valmiit reseptiehdotukset kullekin kolmelle ateriakokonaisuudelle. Niiden kanssa on helppo tutustua Santa Maria Next Mex -makuihin.

Santa Maria kuuluu kahvista tunnettuun Paulig-konserniin ja on yksi maailman suurimmista Tex Mex -toimijoista. Tortillat ovat Paulig-konsernin suurin tuoteryhmä. Vuosittain Santa Maria valmistaa lähes 100 miljoonaa kiloa tortilloja ja joka päivä syödään noin 700 000 Santa Maria Tex Mex -annosta, pääosin Pohjoismaissa, Manner-Euroopassa ja Baltian maissa.