Uutuudet
Ahvenanmaalaisen Stallhagenin laadukkaat käsityöoluet

Ahvenanmaalaisen Stallhagenin laadukkaat käsityöoluet

Ahvenanmaalainen Stallhagen on vuodesta 2004 lähtien tuottanut laadukkaita käsityöoluita. Stallhagenin panimomestarin Mats Ekholmin filosofia perustuu korkealaatuisiin raaka-aineisiin ja huolelliseen käsityöhön.

Stallhagenin oluissa mallas ja humala-aromit ovat hyvässä tasapainossa. "Juo vähemmän mutta parempaa", Stallhagenin panimomestari Mats Ekholm kannustaa. Siitä Stallhagenin tutuksi tullut slogan: ”Drick mindre – Drick bättre!”

"Laatua ei synny, ellei oluen tekoon käytetä aikaa", Ekholm korostaa. Stallhagenin oluet valmistuvat noin neljässä viikossa. Tämä on teollisesti tuotettujen oluiden rinnalla yli kaksinkertainen kypsymisaika.

Kesäisin sekä ahvenanmaalaisten että turistien suosituimmaksi olueksi ruokapöytään ja terassille on vuodesta toiseen noussut Honungsöl eli hunajaolut, aidolla hunajalla sipaistu vaalea lager, joka nimestään huolimatta on kuiva janonsammuttaja.

Luxus-olutta etsivälle Stallhagen tarjoilee juhlavan harvinaisuuden – Historic Beer 1843. Laivahylystä löytyneestä muinaisoluesta valmistettu uusversio, joka muistuttaa ulkonaisesti ja maultaan samppanjaa.

stallhagen honungsol Stallhagen Honungsöl

Stallhagen-oluet

Stallhagen Original 4,5 %

Helposti juotava, vaalea ja raikas lager. Selkeä kukkainen, aavistuksen yrttinen aromi. Original on maukas, maltainen ja tasapainoinen. Puolitäyteläinen suutuntuma, loppusilaus kuiva, jälkimaussa paahdettua leipää ja miellyttävää hedelmäisyyttä.

Stallhagen Honungsöl 4,7 %

Kuiva, raikas ja maltainen lagerolut, jonka aromissa häivähdys hunajaa. Helposti juotava, virkistävä olut, jonka valmistuksessa käytetty aitoa Ahvenanmaan puhtaan saaristoluonnon kukista kerättyä hunajaa. Maakunnan mehiläiset ovat terveitä ja tuottoisia, ja hunajan laatu ainutlaatuisen korkea.

Stallhagen Pale Ale 5,5 %

Amerikkalaisen esikuvansa mukaan Stallhagenin hienoarominen Pale Ale on raikas, kohtalaisen maltainen, keskitäyteläinen, reippaasti aromihumaloitu vahva olut. Väri on syvän kullankeltainen, vaahto valkoinen ja tiivis. Maussa erottuvat jenkkihumalien aromit, vivahdus omenaa ja karamellia, loppusilauksessa sitrusta ja yrittisyyttä.

Stallhagen US Red Ale 5,5 %

US Red Ale on punaruskea, maistuva puolitäyteläinen vahva ale. Toffeen värinen pehmeä vaahto. Aromissa sitrusta ja aavistus männyn pihkaa. Maussa kuivattua hedelmää ja pähkinää. Reipas humalointi tuo selkeän ja miellyttävän katkeron. Nautiskelijan olut.

Stallhagen IPA Original 5,5 %

IPA Original on kuparinruskea ja suodattamaton olut. Paahteinen, keksimäinen maltaisuus, tukeva katkero ja hivelevä humalan maku ja aromi täydentävät toisiaan hienoksi kokonaisuudeksi. Keitto- ja kuivahumaloinnissa käytetty vain perienglantilaisia humalalaatuja. Suutuntuma on pehmeä ja täyteläinen, loppusilaus kuiva.

Stallhagen Delikat 4,7 %

Tummahko, meripihkaan vivahtava, suodattamaton lager, jossa valkoinen vaahto. Aromi monivivahteinen ja aavistuksen mausteinen, mukana kahvia ja kuivattua taatelia. Delikat on raikas, kuiva ja suutuntumaltaan keskitäyteläinen. Maussa maltaan karamellimaista pehmeyttä, miellyttävä eloisa katkero.

Stallhagen Historic Beer 1843 4,5 %

Stallhagen Historic Beer 1843 on autenttinen rekonstruktio maailman vanhimmasta säilyneestä oluesta. Spontaanihiivakäymisellä valmistettu olut, jonka raaka-aineina on käytetty ainutlaatuista yhdistelmää mallasta, vehnää ja mikro-organismeja, joita normaalisti ei nykyisistä oluista löydy. Olut on väriltään vaaleankeltainen ja siitä puuttuvat oluelle tyypilliset katkero ja humala-aromi lähes kokonaan. Humalan rooli 1800-luvun panimoissa ei ollut yhtä tärkeä kuin se on tänä päivänä.

Stallhagen Original Lager 4,5% 0,355l - kuva

Stallhagen Original Lager 4,5% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen Honungsöl 4,7% 0,355l - kuva

Stallhagen Honungsöl 4,7% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen Pale Ale 5,5% 0,355l - kuva

Stallhagen Pale Ale 5,5% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen US Red Ale 5,5% 0,355l - kuva

Stallhagen US Red Ale 5,5% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen IPA original 5,5% 0,355l - kuva

Stallhagen IPA original 5,5% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen Delikat olut 4,7% 0,355l - kuva

Stallhagen Delikat olut 4,7% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen Delikat olut 4,7% 0,33l - kuva

Stallhagen Delikat olut 4,7% 0,33l

Katso lisää ›

Stallhagen Historic Beer 4,5% 0,375l - kuva

Stallhagen Historic Beer 4,5% 0,375l

Katso lisää ›

Stallhagen US Red Ale 5,5% 0,33l - kuva

Stallhagen US Red Ale 5,5% 0,33l

Katso lisää ›

Stallhagen Original Lager 4,5% 0,33l - kuva

Stallhagen Original Lager 4,5% 0,33l

Katso lisää ›

Stallhagen Honungsöl 4,7% 0,33l - kuva

Stallhagen Honungsöl 4,7% 0,33l

Katso lisää ›

Stallhagen IPA Original 5,5% 0,33l - kuva

Stallhagen IPA Original 5,5% 0,33l

Katso lisää ›

Stallhagen Pale Ale 5,5% 0,33l - kuva

Stallhagen Pale Ale 5,5% 0,33l

Katso lisää ›