K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Ahvenanmaalaisen Stallhagenin laadukkaat käsityöoluet

Ahvenanmaalaisen Stallhagenin laadukkaat käsityöoluet

Ahvenanmaalainen Stallhagen on vuodesta 2004 lähtien tuottanut laadukkaita käsityöoluita. Stallhagenin panimomestarin Mats Ekholmin filosofia perustuu korkealaatuisiin raaka-aineisiin ja huolelliseen käsityöhön.

Stallhagenin oluissa mallas ja humala-aromit ovat hyvässä tasapainossa. "Juo vähemmän mutta parempaa", Stallhagenin panimomestari Mats Ekholm kannustaa. Siitä Stallhagenin tutuksi tullut slogan: ”Drick mindre – Drick bättre!”

"Laatua ei synny, ellei oluen tekoon käytetä aikaa", Ekholm korostaa. Stallhagenin oluet valmistuvat noin neljässä viikossa. Tämä on teollisesti tuotettujen oluiden rinnalla yli kaksinkertainen kypsymisaika.

Kesäisin sekä ahvenanmaalaisten että turistien suosituimmaksi olueksi ruokapöytään ja terassille on vuodesta toiseen noussut Honungsöl eli hunajaolut, aidolla hunajalla sipaistu vaalea lager, joka nimestään huolimatta on kuiva janonsammuttaja.

Luxus-olutta etsivälle Stallhagen tarjoilee juhlavan harvinaisuuden – Historic Beer 1843. Laivahylystä löytyneestä muinaisoluesta valmistettu uusversio, joka muistuttaa ulkonaisesti ja maultaan samppanjaa.

Stallhagen midsommar 680x300

Stallhagen-oluet

Stallhagen Original 4,5 %

Helposti juotava, vaalea ja raikas lager. Selkeä kukkainen, aavistuksen yrttinen aromi. Original on maukas, maltainen ja tasapainoinen. Puolitäyteläinen suutuntuma, loppusilaus kuiva, jälkimaussa paahdettua leipää ja miellyttävää hedelmäisyyttä.

Ruokasuositus: Oivallinen all-round olut, voileipäpöydästä niin kanan, salaatin kuin grillimakkarankin kanssa.

Stallhagen 24/7 Session IPA 2,8%

Aina paikallaan 24/7 olut 2,8% on helposti asiakkaiden saatavissa. Myytävissä 24/7. Uusi  Seelantilainen rakau-humala; täynnä tropiikin makuja: aprikoosia, luumua, mangoa, persikkaa ja greippihedelmää.

Ruokasuositus: Sopii erityisesti ruokajuomaksi maustetun ja aromikkaan ruoan kanssa ja juustojen kanssa herkutteluun.

Stallhagen Delikat 4,7 %

Tummahko, meripihkaan vivahtava, suodattamaton lager, jossa valkoinen vaahto. Aromi monivivahteinen ja aavistuksen mausteinen, mukana kahvia ja kuivattua taatelia. Delikat on raikas, kuiva ja suutuntumaltaan keskitäyteläinen. Maussa maltaan karamellimaista pehmeyttä, miellyttävä eloisa katkero.

Ruokasuosistus: Täydentää hienosti skandinaavisen buffet-pöydän antimia. Makupari silleille, munakkaille ja grillilohelle.

stallhagen bryggol 36 680x300

Stallhagen Pommern Ale 4,8%

Pommern on kuulas, oljenkeltainen Pale Ale. Maussa aromaattista hedelmää ja vivahteita lager-oluen rapsakkuudesta. Pommern on raikas, puhdas ja helposti juotava kokonaisuus.

Stallhagen Honungsöl 4,7 %

Honungsöl on kullankeltainen ja suodattamaton. Tiivis vaahto valkoinen. Tuoksu on maltainen, kevyt hunajaaromi vaihtelee riippuen kulloinkin kukkivista kasvilajeista... omena, kanerva, apila. Suutuntuma puolitäyteläinen ja kuiva. Katkero pehmeä ja tasapainoinen. Chinook humala tuo makuun hedelmäisyyttä ja sitrus-vivahteen.

Ruokasuositus: Rapeaksi paistettujen ahventen ja silakoiden kanssa, siikatartar, siianmäti, Toast Skagen. Broileri ja salaatit.

Stallhagen IPA Original 5,5 %

IPA Original on kuparinruskea ja suodattamaton olut. Paahteinen, keksimäinen maltaisuus, tukeva katkero ja hivelevä humalan maku ja aromi täydentävät toisiaan hienoksi kokonaisuudeksi. Keitto- ja kuivahumaloinnissa käytetty vain perienglantilaisia humalalaatuja. Suutuntuma on pehmeä ja täyteläinen, loppusilaus kuiva.

Ruokasuosistus: Eksoottisten keittiöiden antimet, kypsytetyt juustot kuten Cheddar ja Stilton.

stallhagen bryggol 4 680x300

Stallhagen Pale Ale 5,5 %

Amerikkalaisen esikuvansa mukaan Stallhagenin hienoarominen Pale Ale on raikas, kohtalaisen maltainen, keskitäyteläinen, reippaasti aromihumaloitu vahva olut. Väri on syvän kullankeltainen, vaahto valkoinen ja tiivis. Maussa erottuvat jenkkihumalien aromit, vivahdus omenaa ja karamellia, loppusilauksessa sitrusta ja yrittisyyttä.

Ruokasuositus: Maustetut liha-ja pataruoat, paistettu lohi. Kypsät juustot.

Stallhagen US Red Ale 5,5 %

Stallhagen US Red Ale on punaruskea, maistuva puolitäyteläinen vahva ale. Toffeen värinen pehmeä vaahto. Aromissa sitrusta ja aavistus männyn pihkaa. Maussa kuivattua hedelmää ja pähkinää. Reipas humalointi tuo selkeän ja miellyttävän katkeron. Nautiskelijan olut.

Ruokasuositukset: Maustetuille eksoottisille ruokalajeille. Sinihomejuustot.

Stallhagen Historic Beer 1843 4,5 %

Stallhagen Historic Beer 1843 on autenttinen rekonstruktio maailman vanhimmasta säilyneestä oluesta. Spontaanihiivakäymisellä valmistettu olut, jonka raaka-aineina on käytetty ainutlaatuista yhdistelmää mallasta, vehnää ja mikro-organismeja, joita normaalisti ei nykyisistä oluista löydy. Olut on väriltään vaaleankeltainen ja siitä puuttuvat oluelle tyypilliset katkero ja humala-aromi lähes kokonaan. Humalan rooli 1800-luvun panimoissa ei ollut yhtä tärkeä kuin se on tänä päivänä.

Ruokasuositus: Tyylikäs aperitiivi. Vaaleat kalat, mäti, ravut, simpukat ja muut äyriäiset. Hedelmäiset jälkiruoka leivonnaiset, erityisesti omenapiirakka. Olut on parhaimmillaan viini-tai shampanjalasista nautittuna.

VKK logo

Stallhagen Pommern Ale 4,8% 0,355l - kuva

Stallhagen Pommern Ale 4,8% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen 24/7 Session IPA 2,8% 0,355l - kuva

Stallhagen 24/7 Session IPA 2,8% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen Original Lager 4,5% 0,355l - kuva

Stallhagen Original Lager 4,5% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen Honungsöl 4,7% 0,355l - kuva

Stallhagen Honungsöl 4,7% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen Pale Ale 5,5% 0,355l - kuva

Stallhagen Pale Ale 5,5% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen US Red Ale 5,5% 0,355l - kuva

Stallhagen US Red Ale 5,5% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen IPA original 5,5% 0,355l - kuva

Stallhagen IPA original 5,5% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen Delikat olut 4,7% 0,355l - kuva

Stallhagen Delikat olut 4,7% 0,355l

Katso lisää ›

Stallhagen Delikat olut 4,7% 0,33l - kuva

Stallhagen Delikat olut 4,7% 0,33l

Katso lisää ›

Stallhagen Historic Beer 4,5% 0,375l - kuva

Stallhagen Historic Beer 4,5% 0,375l

Katso lisää ›

Stallhagen US Red Ale 5,5% 0,33l - kuva

Stallhagen US Red Ale 5,5% 0,33l

Katso lisää ›

Stallhagen Original Lager 4,5% 0,33l - kuva

Stallhagen Original Lager 4,5% 0,33l

Katso lisää ›

Stallhagen Honungsöl 4,7% 0,33l - kuva

Stallhagen Honungsöl 4,7% 0,33l

Katso lisää ›

Stallhagen IPA Original 5,5% 0,33l - kuva

Stallhagen IPA Original 5,5% 0,33l

Katso lisää ›

Stallhagen Pale Ale 5,5% 0,33l - kuva

Stallhagen Pale Ale 5,5% 0,33l

Katso lisää ›