SteviaSweet Honey, luonnollista makeutta kevyemmin
Päivitetty 28.3.2018Hunajahyllyyn saapuu ainutlaatuinen uutuus, jota hunajanystävät ovat jo ehtineet odotella! SteviaSweet Honey antaa tuttua hunajaista makeutta, mutta sisältää puolet vähemmän kaloreita kuin tavallinen hunaja.
Hunajan makeus, puolikkaat kalorit!
SteviaSweet Honey (235 g) sisältää 30 % aitoa hunajaa, 28 % prebioottisia kuituja sekä steviaa. Sen sisältämä prebioottinen kuitu on arabikumia, joka on akaasiakasvista eristettävää liukenevaa kuitua. Prebioottinen kuitu tukee vatsan hyvinvointia, joka on tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvää oloa. SteviaSweet Honey on sekä gluteeniton että laktoositon!
Mitä on stevia?
Stevia on luonnollinen makeuttaja, jota saadaan stevia rebaudiana -kasvista. Vaikka se on jopa 300 kertaa makeampaa kuin tavallinen sokeri, stevia ei sisällä hiilihydraatteja ja on täysin kaloriton! Stevialla makeutetut SteviaSweet-tuotteet sopivatkin mainiosti diabeetikoille, vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville ja kaikille, jotka haluavat vähentää sokerinkulutustaan.
Käytä kuten tavallistakin hunajaa
Voit käyttää SteviaSweet Honeya aivan kuten tavallistakin hunajaa! Se kestää kuumennuksen sekä pakastamisen makuaan muuttamatta. Kokeile sitä makeuttajana teessä, smoothien tai jogurtin joukossa, leivonnassa tai ruoanlaitossa. Jos oma pää lyö tyhjää, kurkkaa alta reseptivinkit makeaan ja suolaiseen hunajaherkkuun!
#
Kurpitsakeittoa ja vuohenjuustokreemiä
Annoksia: 4-6 | Esivalmistus: 20 minuuttia | Kokonaisaika: 1 tunti
AINEKSET:
Keitto:
1 iso (2 kg) myskikurpitsa
2 (200 g) jauhoista perunaa
1 (100 g) sipuli
2-3 (10 g) valkosipulin kynttä
2 rkl kasviöljyä
2 tl Ras el Hanout-maustesekoitusta
8 dl (800 g) kasvislientä
2 dl (200 g) kermaa 38%
1 rkl SteviaSweet HoneySweet
½ tl suolaa
Vuohenjuustokreemi:
1 pkt (150 g) pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
½ dl (50 g) kermaa 38%
½ tl suolaa
2 tl SteviaSweet HoneySweet
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
1 granaattiomenan siemenet
4 rkl paahdettuja pistaasipähkinöitä
tuoretta lehtipersiljaa
Valmistus:
Kuori kurpitsa ja perunat. Poista kurpitsasta siemenet. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Mittaa öljy isoon kattilaan ja kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon Ras el Hanout ja jatka kuullottamista vielä hetki. Paloittele kurpitsa ja peruna ja lisää ne kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi ja anna kiehua kannella peitettynä noin 20-30 minuuttia, tai kunnes kurpitsa on pehmeää.
Lisää kattilaan kerma ja SteviaSweet Honey Sweet. Kiehauta ja mausta suolalla. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Sekoita vuohenjuustokreemin ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi. Annostele keittoa lautaselle tai kulhoon ja laita nokare vuohenjuustokreemiä päälle. Koristele pinta lehtipersiljalla, pistaasipähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä.
#
Omenapiirakka
Annoksia: 8-10 | Esivalmistus: 15 minuuttia | Kokonaisaika: 60 minuuttia
AINEKSET:
Piiras:
1 dl (100 g) voita
1 dl (140 g) SteviaSweet HoneySweet
3 (180 g) kananmunaa
1½ dl (150 g) ranskankermaa
4½ dl (290 g) vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
Pinnalle:
2 isoa (400 g) omenaa
1 tl jauhettua kanelia
1 rkl SteviaSweet HoneySweet
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hiukan. Mittaa SteviaSweet HoneySweet sulan voin joukkoon. Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon voisula ja ranskankerma. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja mausta ne kanelilla ja SteviaSweet HoneySweetillä. Lado viipaleet piirakan päälle ja paista uunin keskitasolla noin 40-45 min.