Tässä se on! Ensimmäinen kasvia ja lihaa sisältävä makkara, joka maistuu oikeasti hyvältä

Tässä se on! Ensimmäinen kasvia ja lihaa sisältävä makkara, joka maistuu oikeasti hyvältä

Pouttu Lite Bättre -tuotteet yhdistävät kotimaisen lihan ja kasvin parhaat puolet

Grillituotteissa on totuttu tuijottamaan lihan määrää. Mitä enemmän makkarassa on lihaa, sitä vähemmän siinä on jotain muuta, ja sitä parempaa se on. Näin uskotaan ja näinhän se on melkein tähän asti ollutkin.

Pouttu Lite Bättre -hybridituotteet tuovat asiaan muutoksen. Ne ovat ensimmäisiä kasvia ja lihaa sisältäviä makkaroita ja pyöryköitä, jotka maistuvat oikeasti hyvältä. Siis ihan oikeasti. Oivallus oli yksinkertainen: miksi tinkiä mistään kun voi saada kaiken? Tältä pohjalta kehitettiin kasvin ja lihan parhaat puolet yhdistävä Lite Bättre -tuotesarja, jonka jokainen tuote on hitusen parempi ihmiselle ja maapallolle. Tinkimättä tippaakaan mausta.

Pouttu artikkeli Kesko

Esimerkiksi Lite Bättre -grillimakkarassa on yhtä paljon proteiinia kuin hyvin lihapitoisessa makkarassa, mutta osa proteiinista on korvattu kasviproteiinilla. Varsinainen hybridi siis! Fermentoidun kotimaisen härkäpavun ansiosta Pouttu Lite Bättre -tuotteissa on paremman proteiinin lisäksi rautaa, tärkeitä vitamiineja, flavonoideja ja kuitua, mutta vähemmän tyydyttynyttä rasvaa ja vähemmän suolaa.

Kaikki Lite Bättre -tuotteet valmistetaan uusiutuvalla energialla ja niiden hiilijalanjälki on normaaleja tuotteita pienempi. Härkäpavun viljelyllä on Suomessa pitkät perinteet ja valoisa kesä sopii kasville hyvin. Härkäpapu sitoo typpeä ja hiiltä maaperään, jolloin maaperä pysyy luonnostaan ravinteikkaana ja lannoitteiden käyttöä voidaan vähentää.

Large1

Pouttu Lite Bättre -tuotteet sopivat täydellisesti ihmisille, jotka haluavat syödä terveellisemmin ja vastuullisemmin, mutta eivät halua tinkiä proteiinista tai lihan tutusta hyvästä mausta. Ne maistuvat koko perheelle ja niitä on aivan yhtä helppoa käyttää kuin perinteisiä tuotteita. Maista vaikka itse!

Pouttu Lite Bättre -tuotteet:

Grillimakkara liha-kasvi 320g

Kanagrillimakkara kana-kasvi 320g

Lihapyörykkä liha-kasvi 180g

Kanapyörykkä kana-kasvi 180g

Lisätiedot: https://www.pouttu.fi/litebattre/