Uusi Maatiaispossun valkosipuli-tomaatti fileepihvi – katso herkullinen resepti!

Uusi Maatiaispossun valkosipuli-tomaatti fileepihvi – katso herkullinen resepti!

Julkaistu 28.5.2023

Snellmanin uuden ja maukkaan Maatiaispossun valkosipuli-tomaatti fileepihvin kaveriksi sopii loistavasti raikkaan rapea grillattu varhaisperunasalaatti. Pihvi ja salaatti ovat tänäkin kesänä lyömätön yhdistelmä.

Kuvituskuva artikkeli salaatti 680 x 680 px

Grillattu varhaisperunasalaatti

Annoksia: 4

Aika: 40 min

  • 700 g varhaisperunaa
  • 450 g parsaa
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
  • ½ tl suolaa
  • 200 g fetajuustoa (pala)
  • 1 rku lehtipersiljaa
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja mustapippuria

Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Kuivaa perunat, halkaise isommat, pistele ne haarukalla ja siirrä kulhoon. Valuta päälle aurinkokuivattujen tomaattien öljyä noin 2 rkl ja mausta suolalla. Sekoita.

Grillaa perunat parilalevyn päällä välillä käännellen tai 225 asteessa uunipellillä leivinpaperin päällä uunin ylätasolla noin 20–30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta saanut väriä.

Poista parsasta kova tyvi ja kuori ne halutessasi. Grillaa parsat lopuksi tai lisää ne uunipellille perunoiden viereen viimeiseksi 5 minuutiksi.

Kokoa salaatti. Levitä perunat ja parsat salaattikulhoon. Lisää hienonnettu kevätsipuli ja persilja. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne salaatin päälle. Valuta pinnalle sitruunamehua ja viimeistele halutessasi suolalla sekä mustapippurilla.