Plussan tietosuojaseloste on päivitetty. Lue lisää täältä.
Uutuudet
Vaasan Street Food Soft Bun – Premiumburgerin uusi taso

Vaasan Street Food Soft Bun – Premiumburgerin uusi taso

Vaasan Street Food Soft Bun -uutuusburgerisämpylä on leivottu kuten aito amerikkalainen potato bun eli perunasämpylä. Se muuttuu lämmittäessä superpehmeäksi, koska sen leivontaan on käytetty perunaa, joka tekee sämpylän rakenteesta ainutlaatuisen ilmavan ja pehmeän.

Oletko jo maistanut? Kokeile uutuusburgerisämpylää maukkaan Shake Shack -burgerin tai herkullisen minttu-fetapeston ja tzatzikimajoneesin kera tarjottavan karitsaburgerin resepteissä.

Shake Shack -burgeri

4 annosta

Ainekset

  • 4 Soft Bunia
  • 600 g burgerijauhelihaa
  • 4 cheddar viipaletta
  • Majoneesia
  • Salaattia ja tomaattia

Valmistus

Leikkaa tomaatti ohuiksi viipaleiksi ja revi salaatti paloiksi.

Muotoile jauheliha pihveiksi ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Paista pihvit kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa noin minuutin tai kaksi per puoli. Paina pihvin ensimmäistä puolta paiston aikana voimakkaasti pannua vasten tukevalla lastalla. Näin pihvi palaa kiinni pannuun ja pinnasta tulee rapea. Irrota pihvi pannusta terävällä lastalla ja käännä. Laita cheddarviipaleet pihveille, nosta pannun päälle kansi ja anna juuston sulaa hieman.

Paahda ja kasaa burgerit: levitä majoneesi pohjaan ja kanteen, lisää salaatti, pihvi ja viipaloitu tomaatti. Laita kansi paikoilleen, kääräise leivinpaperiin ja nauti.

Vaasan Soft Bun Shake shack kuvituskuva

Karitsaburgerit

Herkullinen karitsaburger vie ajatukset Kreikan-lomalle. Hampurilaisessa karitsaa komppaavat minttu-fetapesto ja tzatzikimajoneesi. Karitsaburgerit sopivat hyvin myös rentoon pääsiäispöytään!

4 annosta, 30 min

Ainekset

  • 4 Vaasan Soft bunia
  • 700 g karitsan jauhelihaa
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • 2 tomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • 4 salaatinlehteä

Minttu-fetapesto

  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • ½ dl minttua hienonnettuna
  • ½ dl oliiveja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g fetajuustoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria rouhittuna

Tzatzikimajoneesi

  • ¼ kurkku
  • 1 dl majoneesia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • ¼ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus

Valmista minttu-fetapesto: Paahda ja jäähdytä pinjansiemenet. Hienonna minttu, oliivit ja kuorittu valkosipulinkynsi. Murenna feta. Sekoita kaikki peston aineet keskenään.

Valmista tzatzikimajoneesi: Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Valuta raasteesta nestettä siivilässä. Sekoita kaikki tzatzikimajoneesin aineet keskenään.

Viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi punasipulit.

Muotoile pihvit jauhelihasta. Tee pihveistä läpimitaltaan hieman sämpylää isompia, sillä pihvit kutistuvat paistettaessa. Suolaa ja pippuroi pihvien pinnat. Paista pihvit rasvassa paistinpannulla 2–3 minuuttia per puoli.

Paahda ja kasaa burgerit: levitä majoneesi ja pesto pohjaan ja kanteen, lisää salaatti, punasipuli, pihvi ja viipaloitu tomaatti. Laita kansi paikoilleen, kääräise leivinpaperiin ja nauti.

Vaasan Soft Bun Karitsaburger kuvituskuva