Kala tuo kesän maut vappupöytään

Kala tuo kesän maut vappupöytään

Julkaistu 7.3.2018

Vappuna toivotetaan kesä tervetulleeksi! Vapputarjoiluihin taiot kepeästi vaihtelua kalasta.

Tuulahduksen kesästä tuova vappuateria valmistuu helposti savukalasalaatista, sushisandwicheista ja haukipullista. Kalaisan aterian kanssa juhlajuomaksi sopii sima tai kevyt vaalea olut.

Suussa sulava savukalasalaatti

Jos kiire pääsee vappurientojen takia yllättämään, saa savustetusta kalasta loihdittua nopeasti ruokaisan salaatin. Kokeile vaihteeksi savukalasalaatin pääraaka-aineena savustettuja pippurimakrillifileitä. Lisää joukkoon paahdettua varsiparsakaalia, babypinaattia, raikkaita retiisejä ja keitettyjä kananmunia ruokaisuutta tuomaan. Oikaise salaatinkastikkeessa valuttamalla lopuksi päälle Pirkka Parhaat caesarkastiketta.

Piknikystävälliset sushisandwichit

Yllätä ruokailijat tarjoamalla sushia sandwichien muodossa. Sushisandwicheissa maistuvat tutut sushin maut ja nämä herkut on helppo pakata mukaan piknikille sandwichien tapaan. Tuorejuuston, graavilohen, avokadon ja rucolan yhdistemä saa piknikruokailijat varmasti kurottelemaan santsimakupalaa.

Haukipullia naposteluun

Haukipullat ovat piknikillä mukavia huikopaloja, joita voi napostella vaikkapa perunasalaatin seurana. Voit myös pyöritellä hieman pienempiä pullia ja pujottaa ne piknikruokailijoille valmiiksi cocktail-tikkuihin. Haukipullat raikastuvat taikinaan lisättävästä sitruunamehusta ja tuoreesta ruohosipulista.